Dojenčki v Sloveniji potrebujejo pomoč (sodeluj v dobrodelni akciji Slojenčki)

Začel se je projekt zbiranja podpore in donacij za nakup in obnovo opreme za Porodnišnico Ljubljana. Sodeluješ lahko tudi ti.

Dojenčki v Sloveniji potrebujejo pomoč (sodeluj v dobrodelni akciji Slojenčki) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2016

Minuli konec tedna se je v SiTi teatru v BTC-ju v Ljubljani odvila posebna gledališka predstava Še vedno mame.

Komedijo je SiTi teater BTC podaril akciji Slojenčki, ki jo organizira Ultrazvočno društvo.

S predstavo pa je začel prav poseben projekt zbiranja podpore in donacij za nakup in obnovo opreme za Porodnišnico Ljubljana.

Častno pokroviteljstvo je prevzel predsednik Republike Borut Pahor in zaželel uspešno izvedbo projekta Slojenčki.

Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc podpira akcijo Slojenčki, in v pozdravnem pismu je zapisala, da so otroci naša prihodnost in ta prihodnost se za naše nove državljane pričenja v urejenem in prijetnem okolju porodnišnic.

Zapisala je, da ne le kot ženska in mama, temveč tudi kot ministrica za zdravje izjemno ceni prizadevanja vseh zdravstvenih delavcev v Porodnišnici Ljubljana, ki vsak dan skrbijo za nosečnice, mamice in seveda novorojenčke.

Dogodka so se udeležili ambasadorji akcije, nekateri slovenski gospodarstveniki in drugi visoki gosti.

Doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica Ultrazvočnega društva in predstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana, je dejala:

"Želimo si, da bi čim več ljudi podprlo našo dobrodelno akcijo Slojenčki (www.slojencki.si). Pobudo vodi Ultrazvočno društvo, v sodelovanju s Porodnišnico Ljubljana.

Cilj je zbiranje sredstev za prepotrebno opremo za Porodnišnico Ljubljana, ki je v veliko primerih stara že skoraj 30 let.

V Porodnišnici Ljubljana, ki je osrednja slovenska porodnišnica, se rodi več kot tretjina slovenskih otrok.

Spremljamo in zdravimo nosečnice iz vseh slovenskih regij. Še posebej tiste nosečnice, pri katerih je njihovo zdravstveno stanje ogroženo, v nosečnosti prihaja do zapletov, ali je ogroženo zdravje novorojenčkov.

Smo vrhunski terciarni center, ki si prizadeva svoj nivo še izboljšati. In ker se zavedamo, da je v zdravstvu denarja vedno premalo, smo se na pobudo nekaterih naših pacientk, prijateljic, sodelavk, lotili alternativnega reševanja problemov – to je z zbiranjem donacij.

Projekt Slojenčki je nastal na pobudo moje pacientke Tijane s ciljem, da bi se otroci rojevali v čim boljših pogojih med spremljanjem nosečnosti in med porodom."

Projektu so se kot partnerji že pridružili Zavarovalnica Triglav, Pro plus, Fini oglasi in Med.Over.Net, Agencija Arih in številna druga podjetja.

Pomagaš lahko tudi, in sicer tako, da pošlješ SMS s ključno besedo: POROD 5 na 1919.

Projekt si prizadeva pridobiti tudi donacije uspešnih podjetij, da bi namesto poslovnih daril namenili del sredstev za nakup opreme na TRR Ultrazvočnega društva SI56 0201 4008 9527 957 (NLB d. d.). Lahko pa podjetja podarite tudi vstopnice za predstavo (Mame in Še vedno mame).

Sredstva zbirajo tudi igralke predstave Še vedno mame na svojih predstavah v posebni skrinjici in SiTi Teater z deležem od prodanih vstopnic.

Več o akciji in Porodnišnici Ljubljana ...

Ste vedeli, da se vsak tretji slovenski dojenček rodi v Ljubljanski porodnišnici?

In tudi večina tistih, ki se morajo takoj po rojstvu boriti za življenje, ker so se rodili prezgodaj, ali imajo prirojene zdravstvene težave? Ali je ogroženo zdravje, včasih celo življenje, njihovih mamic?

Do danes se je v stavbi »nove« Porodnišnice Ljubljana rodilo že več kot 180 tisoč dojenčkov. Zaposleni so jih na svet pospremili s strokovnim znanjem in skrbnostjo.

Želijoo si, da bi jih vedno sprejeli tudi s sodobno, vrhunsko opremo in v sodobnih, prijaznih prostorih.

Z vašo podporo boste vlagali v našo skupno prihodnost, akciji prinesli dodatno odmevnost, dojenčkom omogočili varnejši in bolj prijeten prihod na svet, Porodnišnici Ljubljana pa pomagali, da ostane sodobna zdravstvena ustanova z opremo, oskrbo in storitvami, ki so vsaj na ravni porodnišnic v razvitem svetu.

Dojenčki v Sloveniji nas potrebujejo. Slojenčki nas potrebujejo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri