Do turistov najbolj prijazen slovenski kraj je ...

Na Ljubljanskem gradu so svečano razglasili kraje, ki so v akciji Dnevnikova izvidnica po izboru bralcev časnika Dnevnik, poslušalcev Radia Veseljak in strokovne komisije prejeli najboljše ocene.

Kranjska gora (foto: profimedia) profimedia
11. 3. 2014

Beltinci, Cerkno, Črnomelj, Dravograd, Gorenja vas - Poljane, Izola, Kranjska Gora, Maribor, Mozirje, Pivka, Rogaška Slatina, Tolmin, Trbovlje, Trebnje in Zreče.

Petnajst tednov, petnajst slovenskih krajev ...

Z željo, da bi preverili dejanske razmere v turizmu pri nas, so naključno izbrane slovenske kraje ocenili skozi oči tujih državljanov – Dnevnikovih izvidnikov. Turistično ponudbo so raziskali nenapovedani, povsem avtonomno in brez kakršnih koli namigov. Prepustili so jih lastni iznajdljivosti in v izvidnico so se podali povsem neobremenjeni. Preverili so storitve turistično-informacijskih centrov, preizkusili gostinsko in hotelsko ponudbo, si ogledali znamenitosti in sploh kot pravi turisti spoznavali slovenske kraje.

Pohvale in kritike izvidnikov so bile seveda dobronamerne. Namen izvidnic je namreč opozoriti tako na lepe kot tudi manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bo ta postala do gostov še bolj prijazna in še bolj gostoljubna.

In kateri slovenski kraji so v dobrem najbolj izstopali?

Častne nazive do turistov najbolj prijazen kraj so prejele občine:

Po izboru bralcev časnika Dnevnik

  • 1. mesto - Občina Črnomelj
  • 2. mesto - Občina Trbovlje
  • 3. mesto    Občina  Zreče

Po izboru poslušalcev Radia Veseljak

  • 1. mesto - Občina  Kranjska Gora
  • 2. mesto - Občina  Črnomelj
  • 3. mesto - Občina  Dravograd

Po izboru strokovne komisije (etnolog prof. dr. Janez Bogataj, predsednik FIJET Slovenija Drago Bulc, Dnevnikov urednik in novinar Vito Avguštin in direktor podjetja E-laborat Primož Žižek)

  • 1. mesto - Občina Dravograd
  • 2. in 3. mesto - Občina Zreče in Občina Kranjska Gora

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri