Dnevi Modrijanove knjige spet vabijo

Ni veliko knjigarn, kot je Modrijanova. Niti v prestolnici ne v njenem središču. Kajti v Modrijanovo knjigarno se lahko nagnete cela stotnija, pa je še vedno prijetno, zato se je že kmalu po odprtju razširil glas, da so knjižni dogodki pri njih vedno posebno doživetje. Celo takrat, ko je gostov nekoliko manj.

8. 4. 2014

Knjižni dogodki bodo v Modrijanovi knjigarni tudi v času 'Dnevov Modrijanove knjige'. Tako kot jeseni, ko prirejajo Knjigokup, so tudi tokrat poskrbeli za njihovo pestrost in aktualnost.

Pet večerov, pet dogodkov.

In pet dobrih razlogov za obisk!

  • ponedeljek, 14. april                       

Lepa priložnost, da spoznaš slovenska nominiranca za mednarodno nagrado Gourmand 2014. Dišeča kava in ribje dobrote pa ne bodo ostale le med platnicami ...

  • torek, 15. april                       

Zakaj sploh ilustrirati roman, pesnitev, pesniško zbirko? Tujca,  Angele, Osle bi bilo vendar mogoče brati tudi brez ilustracij, mar ne, pa še cenejši bi bili ... Modrijanovi gostje, ilustratorja Damijan Stepančič in Alenka Sottler ter likovni urednik pri založbi Mladinska knjiga Pavle Učakar bodo z obiskovalci delili svoj pogled na knjige za odrasle, ki jih krasijo podobe.

  • četrtek, 17. april                       

Za knjigo ni ovir, med vojno. Pridruži se članom in prijateljem Zgodovinskega društva Ljubljana in prisluhni Igorju Zemljiču, ki bo orisal založniško produkcijo v Ljubljanski pokrajini med drugo svetovno vojno.

  • sreda, 23. april                       

Naš dan bo daljši kot običajno, saj se bo zavlekel do četrtkove prve jutranje ure. Na svetovni dan knjige in avtorskih pravic ter v prvi »Noči knjige« na Slovenskem bo založba Modrijan predstavila Kostja Veselka (pred izidom) prvega v seriji fantazijskih romanov za otroke irskega pisatelja Dereka Landyja. Gostili bodo prevajalko Majo Novak in literarnega kritika Mateja Bogataja, na mesto pisatelja Dereka Landyja pa bo vskočil skrivnostni gost. Toplo vabljeni starši!

  • četrtek, 24. april                       

Še eden izmed literarnih večerov ciklusa »Pridobljeno s prevodom«, ki ga že nekaj sezon pripravlja Društvo slovenskih književnih prevajalcev. Sogovornika bosta klasična filologa in prevajalca Barbara Šega Čeh in Kajetan Gantar.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri