Dnevi fizike za vse radoznalke!

Si se že kdaj spraševala, kaj vse se skriva v tleh pod našimi nogami, koliko sevajo prenosni računalniki, projektorji in vtičnice, kako delujejo optična vlakna, kako delujejo indukcijska kuhališča, kako lahko izmerimo reakcijski čas in hitrost naše roke?

9. 10. 2013

Na ta vprašanja in še marsikatera druga ti bodo s pomočjo eksperimentov in prikazov odgovorili v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki na zdaj že tradicionalnih Dnevih fizike.

Na pragu desete obletnice prvega zagona Verižnega eksperimenta si boš lahko ogledala tudi obnovljeno Demo verigo Verižnega eksperimenta, v katero so študenti, dijaki in učenci združili veliko fizikalnih in tehničnih idej.

Dnevi fizike so rezultat sodelovanja Tehniškega muzeja Slovenije, Fakultete za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), Fakultete za naravoslovje in matematiko (Univerza v Mariboru), Pedagoške fakultete (Univerza v Ljubljani) in Tehniškega šolskega centra Maribor. Organizirajo jih z namenom, da bi mladim na zanimiv in praktičen način približali to osnovno naravoslovno vedo, predvsem s pomočjo zanimivih in poučnih eksperimentov, ki jih bodo predstavljali študentje omenjenih institucij.

Vodeni ogledi poskusov bodo potekali od torka, 15.  10., do petka, 18. 10. , od 9. do 13. ure ter v nedeljo, 20. 10., od 11. do 18. ure. Tehniški šolski center Maribor pa se bo predstavljal le v petek, 18. 10. 2013.

Opis eksperimentov je objavljen  na spletni strani www.tms.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri