Denzel Washington in Mark Wahlberg – mojstra v akciji

Izkušenemu detektivu Bobbyju, ki se dolga leta pod krinko bori proti mehiškim mamilarskim kartelom, preiskavo na glavo obrne zaletavi vojaški preiskovalec Stig.

14. 9. 2013

Po spletu nenavadnih okoliščin se znajdeta v nepojmljivi spletki mednarodnih razsežnosti, zato morata kljub velikim začetnim nesporazumom in komičnim preobratom strniti vrste in se s skupnimi močmi upreti neusmiljenim kriminalcem, podkupljenim policistom ter pohlepnim agentom CIE.

Oskarjevec Denzel Washington in dvakratni nominiranec za oskarja Mark Wahlberg sta na čelu zvezdniške ekipe eksplozivnega akcijskega filma 2 na muhi, ki pripoveduje o dveh operativcih iz konkurenčnih uradov, ki sta prisiljena v skupni beg. Vendar se njuno nepričakovano partnerstvo sooči z veliko težavo: drug za drugega ne vesta, da je vladni agent pod krinko.

12 mesecev sta bila agent z oddelka za droge Robert Bobby Trench (Washington) in mornariški preiskovalec Michael 'Stig' Stigman (Wahlberg) zadržano nerazdružljiva. Delala sta pod krinko kot člana mamilarskega kartela in ne zaupata ne drug drugemu ne kriminalcem, ki jih morata zašiti.

Ko gre po zlu njun poskus infiltracije v mehiški mamilarski kartel, s katerim sta želela vrniti milijone, jima nadrejeni obrnejo hrbet. Zdaj, ko si ju vsi želijo v ječi ali pod rušo, se lahko zaneseta samo drug na drugega. Na žalost njunih zasledovalcev se dobri fantje, ki se leta pretvarjajo, da so slabi, od slabih navzamejo tudi nekaj trikov.

Dobro in zlo?

BOOM! Studios so prvo številko eksplozivne mini serije 2 na muhi pisca Stevena Granta in umetnika Mateusa Santoloucoja izdali leta 2008. Grant je povedal zanimivo zgodbo o Bobbyju Trenchu in Michaelu Stigmanu, dveh agentih pod krinko, ki odkrijeta, da vsota denarja, ki je zaklenjen v banki, ki jo ropata, še zdaleč ni to, kar sta pričakovala. Ko ju prevarajo možje, ki so jima zaupali nalogo, morata bežati pred organizacijama, ki sta jima prisegla poslušnost.

Serijo stripov je napisal moški z zanimivim slogom pisanja. "Rad delam kriminalne stripe," priznava Grant, ki 2 na muhi imenuje antiprijateljska zgodba. "Ne verjamem v dobro in zlo. Z moje perspektive ljudje hodijo po tanki črti. Padejo na to ali ono stran in se opotekajo naprej in nazaj. To je povsem naravno. Na svoj material ne gledam kot na dramo, ampak kot na situacijsko komedijo, v kateri vsi mislijo, da vedo, kaj se dogaja, dejansko pa nihče ne ve, kaj se dogaja."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri