Demolition Group z novim albumom vabijo v Kino Šiška

Ta teden bo skupina Demolition Group prvič predstavila novi studijski album Zlagano sonce. 

Demolition Group z novim albumom vabijo v Kino Šiška (foto: Promocijsko gradivo skupine) Promocijsko gradivo skupine
13. 5. 2015

Z izidom novega albuma Demolition Group naznanjajo tudi začetek praznovanja 33 letnice delovanja skupine.

Prva tretjina stoletja delovanja bo najizraziteje zaznamovana s tretjo diskografsko izdajo po ponovnem prebujenju leta 2009.

Od prvih dni v skupini vztrajajo trije ustanovni člani Jože Pegam, Matjaž Pegam in Goran Šalamon, ki so se jim pridružili trije (novi) člani Tomi Gregel, Ivica Gregel in Matija Lapuh.

Žal se 'na planetu starcev' v zadnjih petih letih ni nič bistveno spremenilo. Morda le toliko, da se tiranija, nedotakljivost, plenjenje in ostale orgije finančno kapitalskih elit podprtih s propagando neliberalne ideologije dogajajo vse bolj vsem na očeh, brez sramu in brez prikrivanja. Namesto revolta in upora pa raste občutek nemoči, strah in ponižno upogibanje.

Če je bil Planet Starcev čitanka pojmov neoliberalizma kot parazita in bolezni družbenih odnosov, potem novi album Demolition Group odkriva še bolezni duha in duše posameznika, kot posledice propadle skupnosti in neznosne stiske, ki izhaja iz nevzdržnega spoznanja, da je laž in sprenevedanje edino orodje, ki omogoča ohranjanje sedanjosti.

Pa vendar. Kamen v mozaiku preživetja so tudi Demolition Group in 33 let vztrajanja in preživetja na obrobju roka, globoko v undergroundu.

14. album Demolition Group bo prvič predstavljen v četrtek, 14. maja v Kinu Šiška.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri