Danis Tanović blestel na Berlinalu

Film Epizoda v življenju zbiralca železa izpod režiserske taktirke Danisa Tanovića je na mednarodnem filmskem festivalu Berlinale, pobral kar tri nagrade, pritegnil pa je tudi veliko pozornost nemških medijev.

22. 2. 2013

V Der Spieglu so tako zapisali, da je film posnet le s 17 tisoč evri in da je režiser z njim dokazal, da lahko dobra zgodba pomeni mnogo več kot pa milijonski proračuni.

Film je dobil srebrnega medveda od žirije Grand Prix, Nazif Mujić, glavni igralec v tem filmu, pa je nagrajen s srebrnim medvedom za najboljšega igralca na Berlinalu.

"Upam, da bom nekoč na Berlinale prišel s kakšno bolj veselo tematiko," je dejal Tanović, ko je prejemal nagrado.

Srebrni medved je druga najbolj prestižna nagrada na tem festivalu.

Grand Prix letošnjega Berlinala oziroma nagrado zlati medved je letos prejel film, romunska tragikomedija, Child's Poseo, v režiji Calina Petera Netzera. Za najboljšo igralko pa so razglasili Paulino Garcio za vlogo v filmu Gloria. Srebrnega medveda za najboljšo režijo je dobil David Gordon Green za film Prince Avalanche. Danis

Tanović pa ne spi na lovorikah, saj je v Berlinu že začel snemanje novega filma, ki ga bodo večinoma sicer snemali v Indiji. Glavno vlogo v njem pa ima zvezda boollywoodskih filmov Emraan Hashmi.