Dan odprtih vrat v Dunajski državni operi

Ena najpomembnejših opernih hiš na svetu, Dunajska državna opera, še pred začetkom nove sezone vabi obiskovalce na dan odprtih vrat.

28. 8. 2012

Z osmimi različnimi operami, eno baletno predstavo, otroško opero in dvema matinejama bo Dunajska državna opera septembra začela novo sezono 2012/2013. Še pred tem, 2. septembra 2012, pa bodo vrata operne hiše na stežaj odprli za obiskovalce in jim omogočili pogled v zakulisje.

Vpogled v zakulisje!

Zainteresiranim, ki se bodo udeležili popoldanskega ali večernega brezplačnega vodenja po dvorani, bodo poleg vaj orkestra, solistov, zbora in baletnikov predstavili tudi zakulisje, ki je običajno skrito pred očmi javnosti.

Zaposleni jim bodo razkazali rekvizite in tehnično opermo, prikazali izdelovanje lasulj in gledališko ličenje. Poleg tega si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi originalne kostume priljubljenih umetnikov in zgodovinski notni material z ročno napisanimi opombami velikih dirigentov in skladateljev.

Vstop bo na ta dan prost tudi v Muzeju državne opere.

Pričetek nove sezone

Z Verdijevo opero Don Carlo se bo 4. septembra uradno začela sezona 2012/2013, ki bo ljubiteljem visoke kulture postregla z več kot 300 predstavami. Pod taktirko generalnega glasbenega direktorja Dunajske državne opere, Franza Welserja-Mösta,bo v glavni vlogi Don Carla nastopil francoski tenorist Roberto Alagna, vlogo Elisabette pa bo prevzela bolgarska sopranistka Krassimira Stoyanova.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri