Cosmo gre na klavirski koncert!

Občina Tržič in pianist Jure Goručan te vabita na svečani klavirski koncert ob prazniku Občine Tržič, ki se bo odvil v četrtek 12. decembra ob 19. uri v Kulturnem centru Tržič na Cankarjevi cesti 5.

3. 12. 2013

Kdo je lepi pianist?

Eden najuspešnejših mladih glasbenikov Občine Tržič Jure Goručan, ki se udejstvuje tako doma kot po svetu, bo v četrtek navdušil v domačem kraju. Jure že vrsto let sodeluje s talentiranimi glasbeniki ter profesorji in dosega izjemne uspehe, po daljšem času pa se umetnik vrača v Tržič s celovečernim klavirskim koncertom, kjer bo predstavil dela Chopina, Ravela in Rachmaninova.

Trenutno študira na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Je reden udeleženec klavirskih seminarjev in festivalov v Sloveniji in širom po Evropi. Pod vodstvom svetovno priznanih pianistov in klavirskih pedagogov pogosto obiskuje mednarodne poletne in zimske akademije – med drugim v Litvi, na Hrvaškem, v Lihtenštajnu, Švici, Estoniji in Nemčiji.

Po srednji Evropi je na desetkoncertni turneji s Chopinovim 1. klavirskim koncertom sodeloval z Zagrebškimi solisti. Kljub svoji mladosti je gostoval v številnih priznanih dvoranah, npr. v Kölnski filharmoniji, Slovenski filharmoniji, dvorani E. Ansermet v Ženevi, dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu. Leta 2009 je bil mlad pianist povabljen k sodelovanju s priznanimi glasbeniki , kot je Knut Erik Sundquist, Richard Tognetti, Boris Berezovsky in Arvid Engegard.

Jure je večkratni dobitnik prvih nagrad na številnih tekmovanjih v Sloveniji in tudi v tujini, vendar mu tekmovalni koncept v glasbi ni blizu in se tekmovanjem že nekaj let namerno izogiba. Pogosto igra kot solist z orkestrom in v komornih zasedbah z vrstniki in tudi priznanimi glasbeniki.

Posebnost četrtkovega koncerta v Tržiču pa je predvsem ta, da bo Jure izkupiček od prodanih vstopnic namenil nadaljnjemu izobraževanju in izpopolnjevanju svojega talenta.

Vredno podpore, kajne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri