Čemu služi ta bizarna naprava, v kateri je dojenček?

Na svetovni splet je zašla vznemirljiva fotografija, na kateri je ljubki dojenček v ozki prozorni plastični cevi. Malce smo pobrskali po internetu in ugotovili, čemu služi ta čudna naprava.

Čemu služi ta bizarna naprava, v kateri je dojenček? (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2015

Na prvi pogled je vse skupaj videti res čudno, k čemur še dodatno pripomore osupli izraz na dojenčkovem obrazu.

A izvedeli smo, da je otrok v tej prozorni plastični cevi pristal z dobrim namenom. Zgornja fotografija ljubkega dojenčka je namreč nastala med rentgenskim fotografiranjem.

Naprava, v kateri je otrok, se imenuje Pigg O Stat in so jo za zdravstvene namene izumili leta 1960, in sicer z namenom najboljše možne imobilizacije in namestitve dojenčkov in otrok za rentgensko slikanje.

Pri rentgenskem slikanju moramo biti namreč čim bolj pri miru, kar je pri tako majhnih dojenčkih kot je ta na fotografji skorajda nemogoče. Da ne bi prihajalo do kakšnih komplikacij tako otroka namestijo v Pigg O Stat. Kar se na fotografiji ne vidi, so dojenčkove nogice, ki spodaj svobodno bingljajo. 

Ko je fotografija zaokrožila po svetovnem spletu so se nemudoma pojavili tudi številni komentarji:

"V bolnišnici sem delal kot čistilec in vsakič, ko sem prišel na oddelek radiologije, sem se spraševal, čemu služi ta naprava. Ta fotografija pove vse. Hvala."

Drugi zdravstveni delavci so prav tako priznali, da so sicer že videli to čudno napravo, a niso vedeli, kako deluje.

Oglasila pa se je tudi ena od mamic, ki je zapisala:

"Moja dvoletna hči je pristala v tej cevi, ko je imela komaj dve leti. In čeprav je sicer jokala za vsako majhno stvar, je bila v tej napravi čisto mirna. Vsaj zgoraj, nogice spodaj pa so šibale sto na uro!"

No eden najbolj zabavnih komentarjev pa se je glasil takole: "To fotografijo bom shranil za trenutek, ko me bo otrok vprašal, kako pride dojenček v mamin trebuh." :)

Zakaj je moral na pregled prav ta dojenček, ki je na zgornji fotografiji ni znano, a upamo, da je ta ljubki mali mož danes že povsem zdrav in vesel.

Preberi še: Zdravniki opozarjajo, zelo oprijete hlače lahko resno ogrozijo tvoje zdravje!

ali pa preveri najbolj slastne jagodne recepte ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri