Cedevita je začela s kampanjo Bodi TU. Bodi CE za podporo bolnikom z rakom dojke in njihovim svojcem

S kampanjo »Bodi TU. Bodi CE« bo Cedevita ob novem proizvodu Pink Grejp z donacijo in vrsto aktivnosti podprla delovanje združenj s področja raka dojk na Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji in BiH.

Cedevita je začela s kampanjo Bodi TU. Bodi CE za podporo bolnikom z rakom dojke in njihovim svojcem (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
3. 10. 2022 | Promocijsko sporočilo

Cedevita je začela kampanjo »Bodi TU. Bodi CE«, ki je nastala v sodelovanju s krovnimi regijskimi združenji za področje raka dojk. Akcija poleg donatorskega značaja vključuje vrsto izobraževalnih aktivnosti za psihološko podporo bolnikom in njihovim svojcem. "Bodi TU. Bodi CE« je nadaljevanje znane Cedevitine platforme »Bodi Dobro. Bodi CE«, katere cilj je spodbuditi ljudi vseh generacij k skrbi za lastno duševno zdravje.

Z novim proizvodom Cedevita Pink Grejp tudi vi podpirate delo lokalnega društva

Nova Cedevitina kampanja »Bodi TU. Bodi CE« osvešča javnost o izzivih, s katerimi se soočajo bolnice z rakom dojke in njihovi svojci ter kako jim pri tem zagotoviti potrebno podporo. V sklopu kampanje bo Cedevita tržila novi proizvod Pink Grejp v simboličnem roza pakiranju po 200 gramov, s katerim ima vsak možnost podpreti delovanje Združenja Europa Donna Slovenija, ki že 25 let osvešča o raku dojk ter skrbi za telesno in duševno zdravje bolnikov s svojo angažirano humanitarno dejavnostjo.

Cedevita je regijsko podprla društva povezana na področju raka dojk

Novi proizvod Pink Grejp bo na voljo na več tržiščih v regiji, tako da bo Cedevita v oktobru z družbeno odgovorno kampanjo pokrila štiri države in zagotovila donacijo združenjem Europa Donna iz Hrvaške, Srbije in Slovenije ter Think Pink združenju iz Bosne in Hercegovine, katerega cilj je s pomočjo raznovrstnih humanitarnih in izobraževalnih dejavnosti osveščati o zgodnji preventivi ter zagotavljati informacije in podporo bolnikom v celotnem procesu zdravljenja.

"V oktobru, ki ga zaznamujemo z rožnato pentljo, na svetovni ravni tradicionalno obeležujemo osveščanje o raku dojk in promoviramo pomen zgodnjega odkrivanja in preprečevanja tega malignega obolenja, ki je med najpogostejšimi vzroki smrti žensk zaradi rakavih obolenj. V okviru regionalne akcije bo Cedevita donirala sredstva Združenju Europa Donna Slovenija, pa tudi drugim združenjem v regiji, ki se osredotočajo na strokovno podporo bolnikom. Donatorsko akcijo smo začeli z namenom osveščanja ne le o raku dojk, ampak tudi opozarjanja na izzive na področju duševnega zdravja, s katerimi se soočajo oboleli, in tudi tisti v njihovi neposredni bližini – njihovi družinski člani, prijatelji, sodelavci. S številnimi aktivnostmi, skupaj z novo platformo »Bodi TU. Bodi CE« in s posebej oblikovanim proizvodom Pink Grejp , vabimo vse, da ste ob strani bolnikom in jim nudite podporo v trenutku, ko jo potrebujejo," je povedala Maja Šiprak, Senior Brand Manager, Cedevita; Atlantic Grupa.

"Z veseljem smo pristopili k sodelovanju z znamko Cedevita, saj je celotna kampanja izredno pozitivno naravnana. Kampanja zasleduje naša prizadevanja za promocijo zdravega načina življenja in podpore bolnicam ter njihovim svojcem. Sredstva, ki jih bo prinesla kampanja, bomo namenili programu Roza, ki nudi psihosocialno podporo tako obolelim kot njihovim bližnjim," dr. Tanja Španić, dr. vet. med, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija

S platformo »Bodi TU. Bodi CE« bo javnost imela priložnost izvedeti, kako nuditi podporo bolnikom in njihovim bližnjim

V okviru kampanje bo Cedevita lansirala posebno izobraževalno spletno platformo Bodi TU. Bodi CE. s številnimi koristnimi nasveti, videje in intervjuje, ki jih bodo ustvarjali strokovnjaki psihologi in bolniki, ki so pripravljeni svoje izkušnje deliti z javnostjo. Z namenom ohranjanja duševnega zdravja in psihološke pomoči ne le obolelim, temveč tudi njihovim svojcem bodo strokovnjaki prek vsebin na platformi »Bodi TU. Bodi CE« izobraževali javnost o tem, kako biti ob bolnem človeku, kako pristopiti k njemu takoj, ko izve za diagnozo in kako zagotoviti ustrezno podporo in tolažbo vsem v njegovi bližini, ki jih bolezen neposredno prizadene.

_____________________________________

Združenje Europa Donna Slovenija je že 25 let osvešča o raku dojki in podpira bolnike na zdravljenja in po njem, je del evropske zveze Europa Donna. Je neodvisna, neprofitna organizacija, ki združuje bolnice, njihove svojce, podpornike in ostale zainteresirane posameznike. Združenje Europa Donna Slovenija skrbi za osveščanje zdrave populacije o raku dojk, spodbuja izobraževanje, zgodnje odkrivanje, optimalno zdravljenje, medicinsko in psihosocialno rehabilitacijo, paliativno oskrbo ter tudi za povečanje sredstev za raziskovanje bolezni same.