Prihaja nadaljevanje najbolj gledanega slovenskega filma Pr' Hostar

"Sam še dons pa do smrti grem na šiht, pol sm pa frej." Kar nekaj piva in žganice je preteklo, odkar so se gledalci lahko nazadnje "družili" s svojeglavim osebjem hotela Pr'Hostar. A zgodba bo zdaj začinjena še z dvema promiloma zabave več.

Prihaja nadaljevanje najbolj gledanega slovenskega filma Pr' Hostar (foto: Pr'Hostar) Pr'Hostar
28. 9. 2022

Domači mojstri satire so po uspešni spletni seriji Pr'Hostar, ki še vedno velja za pravi slovenski YouTube fenomen, leta 2016 strumno zavzeli tudi veliko platno. Tedaj so zaposleni v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo po tem? Jim je alpski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije? 

V svojem prvem celovečercu z istoimenskim naslovom Pr'Hostar, ki je postal najbolj gledan film v samostojni Sloveniji, so predstavili neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti, začinjen z izvirnimi prigodami in zabavnimi liki. 

Zgodba malih ljudi velikih src, umeščena na idilično gorenjsko podeželje, je v hipu osvojila gledalce in postala neslutena uspešnica. Domača senzacija je namreč na svoji poti do prvega mesta najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije podrla vrsto rekordov, prejela tri zlate role in štiri velike zlate role ter prevzela pozornost vsem takratnim spektaklom tujih filmskih studiev.

Čas je za novo dozo smeha 

Po nekajletnem premoru so ustvarjalci sklenili, da občinstvu ponudijo novo dozo filmske zabave, v katerem bo stopnja smeha povišana še za vsaj dva promila.

Pod scenarij se tudi tokrat podpisujeta Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin, režisersko taktirko pa je ponovno prevzel Luka Marčetić. Kar se igralske zasedbe tiče, nas poleg druženja s priljubljenimi liki iz prvega dela čaka tudi nekaj presenečenj in posebnih gostov.

V filmu bodo sicer zaigrali tudi: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk, Niko Zagode, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mateja Terseglav in Miha Brajnik. 

Predpremierne projekcije še prej, kot si mislite

Po prvem dražilniku, ki je vzbudil apetit, se gorenjski gaunarji vračajo s svežim napovednikom in napovedjo osmih predpremiernih projekcij za težko pričakovano nadaljevanje domače komedije.

Slednje se bodo odvile v kinematografih Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad in Mestni kino Domžale. 

Pr'Hostar 2‰ sicer na redni spored prihaja 27. oktobra, najbolj goreči oboževalci gorenjskih prigod pa si bodo lahko najnovejši izdelek ogledali že na predpremiernih projekcijah. Sodeč po odzivih na napovednik je občinstvo že dobro pripravljeno za novo porcijo avtohtone izkušnje med neotesanimi domorodci.

FOTO: Dončić ujet v ljubečem objemu, in to kar na domačem kavču

Preberite več na Metropolitan.si