Cankarjevi torki: Han Bennink & Uri Caine

Presenetljiva, resnozabavna izkušnja avtorske glasbe in proste improvizacije; vznemirljiv in dinamičen zvok bobnov in klavirja.

Cankarjevi torki: Han Bennink & Uri Caine (foto: Andreas Terlaak) Andreas Terlaak
2. 11. 2014

Presenetljivo srečanje legende nizozemskega jazza in improvizirane glasbe in neprekosljivega bobnarja ter v jazzovskih in klasičnih krogih izjemno cenjenega newyorškega pianista in skladatelja (leta 2000 je v Gallusovi dvorani nastopil z Goldbergovimi variacijami).

Leta 2012 je bilo nagrajeno z izidom albuma Sonic Boom, ki je bil posnet spomladi 2010 v slovitem koncertnem prizorišču Bimhuis v Amsterdamu. Izkušnja je resnozabavna , kot vedno, ko ima prste vmes neumorni, 72-letni Bennik. Album spomne na leto 1988, ko je Bennink v Berlinu posnel koncertni album Spot, Circles & Fantasy s še eno klavirsko legendo Cecilom Taylorjem (FMP). Bennink in Caine preigravata lastne avtorske skladbe kot tudi proste improvizacije in spontane kompozicije. Duo z vznemirljivim, nepredvidljivim in dinamičnim zvokom se predstavlja pod imenom Sonic Boom.

Kje, kdaj in kdo?

Han Bennink & Uri Caine: Sonic Boom (Nizozemska, ZDA)

  • 4. novembra 2014 ob 20. uri
  • Han Bennink, bobni; Uri Caine, klavir

Več o tem na www.cd-cc.si/sl

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri