Čajanke z Manco Košir v knjigarni Konzorcij

Knjigarna Konzorcij postaja vse bolj pomembno kulturno stičišče, z novim nizom dogodkov – Čajankami z Manco Košir - pa želi dodatno spodbujati tudi bralno kulturo.

Manca Košir (foto: Goran Antley) Goran Antley
20. 11. 2014

Manca Košir, največja promotorka branja v Sloveniji, bo v knjigarni Konzorcij skupaj z gosti vsak prvi torek v mesecu predstavila dve knjigi.

Prva Čajanka z Manco Košir bo v torek, 2. decembra 2014, ob 18. uri.

Za uvodno bralno srečanje je izbrala bogato ilustrirano knjigo Zborovanje ptic priznanega ilustratorja in pisatelja Petra Sisa, ki jo uvršča med najlepše v slovenščino prevedene knjige, ter Kodrček piše Pižami legendarnega pesnika in risarja stripov Michaela Leuniga. V goste je povabila iskriva in pronicljiva sogovornika: stand-up komika, prevajalca, blogerja in voditelja Boštjana Gorenca (zaradi njegovega vzdevka Pižama, seveda!) in dr. Urbana Kordeša, kognitivnega znanstvenika, ki nam je Leuniga »pripeljal« iz daljne Avstralije. Slovenska Kodrček in Pižama morda?

Zborovanje ptic je veličastna knjiga z izjemnimi ilustracijami in izbornim besedilom. Avtorja je navdihnila mnogoplastna sufijska pesnitev Zborovanje ptic, ki jo je v 12. stoletju napisal Farid Ud-Din Attar. V njej učitelj vodeb popelje ptice na romanje do kralja Simorga, kjer spoznajo, da so one same iskani kralj.

Ptice so simbol človekove duše, duša pa že od nekdaj hrepeni po svobodi, resnici, večnosti, po odgovorih o tem, kdo smo, od kod prihajamo in kam gremo. Knjiga Zborovanje ptic je pravzaprav potovanje v nas same, v lastno notranjost.

Ljubka, srčna knjižica avstralskega priljubljenega pesnika Lueniga Kodrček piše Pižami pripoveduje modrosti o življenju v obliki pisem med samotnim popotnikom Pižamo in njegovim prijateljem. »Duše, kot sta Vasko in Kodrček, so vedno med nami, večno navzoče in zanesljivo tik pred našimi očmi, le da jih ne zmoremo videti, saj smo slepi za njihovo resničnost, odprtost, popolno neverjetnost in žlahtno nedolžnost.«

Knjigarna Konzorcij bo torej ljubitelje dobrih zgodb vsak prvi torek v mesecu z Manco Košir in njenimi gosti povabila na sproščena druženja ob knjigi, čaju in prijetni družbi!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri