Bujta repa s Samom Budno in Društvom mrtvih pesnikov

Klub prekmurskih študentov tudi letos pripravlja tradicionalno Bujto repo, ki jo mnogi poznajo kot najznamenitejšo zabavo Prekmurcev v slovenski prestolnici.

4. 2. 2013

Prireditev bo potekala v sredo, 27. 2., v Festivalni dvorani.

V prvem delu s tradicionalno večerjo bo nastopila glasbena skupina Ethnotrip, v koncertnem delu pa se bodo zvrstile glasbene skupine Tke Broken Hearts, Samo Budna in Band ter Društvo mrtvih pesnikov.

Bujta repa je tradicionalna prekmurska zabava v Ljubljani, na kateri se zberejo prekmurski študenti, gospodarstveniki, politiki ter drugi pomembneži iz slovenskega in prekmurskega javnega življenja. Prav tako je Bujta repa ena izmed najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, saj se je po neuradnih podatkih prvič odvila pred približno 56 leti.

Prireditve se vsako leto udeleži tudi veliko število študentov iz vseh koncev Slovenije, saj prav Bujta repa slovi kot ena najboljših študentskih zabav v Ljubljani.

Vsako leto se na prireditvi zbere okrog 1200 obiskovalcev.

Z Bujto repo si Klub prekmurskih študentov poleg druženja Prekmurcev v Ljubljani prizadeva promovirati in tudi navdušiti druge študente za prekmursko kulinariko in kulturo.

bujta