Britanska naslovnica Cosmopolitana dvignila veliko prahu

Najnovejšo naslovnico britanskega Cosmopolitana krasi malce drugačen model, kot smo jih vajeni sicer ...

Britanska naslovnica Cosmopolitana dvignila veliko prahu (foto: Instagram.com/@Cosmopolitanuk) Instagram.com/@Cosmopolitanuk
6. 9. 2018

Močnejša manekenka, oblikovalka in aktivistka, Tess Holliday, je prejšnji teden na družabnih omrežjih oznanila, da krasi aktualno številko največje ženske revije na svetu.

Na Twitter je zapisala ganjeno sporočilo:

"Uf, dobesedno sem Cosmo dekle! Ne morem verjeti, da lahko to rečem,"  in dodala: "Če bi takšno telo, kot ga imam jaz, videla na naslovnici revije 25 let nazaj, bi mi to spremenilo življenje".

Tess snovalci naslovnice niso zakrili s plaščem ali objavili samo njenega obraza. Cosmopolitan Anglija je močnejšo manekenko pokazal takšno, kot je v resnici. Naslovnica je dvignila nemalo prahu. Mnogi nad njo niso bili navdušeni.

Naslovnico je grajal britanski TV-voditelj in novinar Piers Morgan

Na Instagramu je Piers Morgan objavil fotografijo naslovnice in zraven pripisal: "Očitno bi na to naj gledali kot na velik korak za pozitivno samopodobo. Kakšna neumnost. Ta naslovnica je prav tako nevarna in zavajujoča kot opevanje presuhih manekenk."

Pod njegovo objavo na Instagramu se je usul val komentarjev. Instagramerji so se strinjali, da je to nevaren način spodbujanja debelosti.

Nič kaj pa s številom komentarjev niso zaostajali oboževalci Tess, ki so s pozitivnimi komentarji pospremili odločitev britanskega Cosmopolitana.

Na koncu je odločilno samo, kaj misliš ti. Naj ti mediji ne narekujejo lepotnih idealov - dokler se dobro počutiš v svoji koži in skrbiš za svoje zdravje, si najlepše dekle na svetu.

Vir: News.com.au
Fotografije: Profimedia, Instagram/@cosmopolitanuk

Preberi še: Ella Dvornik: "Moj prvi poljub je bil s punco" - To je razlog!

Priporočamo tudi: Pozabi na Kate in Meghan – to je (še ena) lepotica modre krvi, ki je prevzela svet