Brina, ljubljanski festival džina, bo 1. junija v Križankah

Ga tudi ti že nestrpno pričakuješ? 😍

Brina, ljubljanski festival džina, bo 1. junija v Križankah (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
8. 5. 2019 | Promocijsko sporočilo

Brina, ljubljanski festival džina, bo živahen pomladni utrip Ljubljane po
novem obogatila 1. junija, zaradi novega datuma pa je nova tudi lokacija v čudovitih ljubljanskih Križankah.

Brina bo potekala od 12. do 24. ure, vstop na dogodek bo brezplačen, vsak obiskovalec pa bo prejel tudi ekskluzivni festivalski kozarec Polaris, ki so ga oblikovali in izdelali v Steklarni Hrastnik za lastno blagovno znamko Hrastnik1860.

Festival bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

"Brina bo dogodek svetovljanskega značaja in bo predstavljala nov korak v razvoju kulinarične scene v Ljubljani in Sloveniji. Pri nas imamo enega najboljših brinov na svetu, imamo bogato tradicijo žganjekuhe, ki jo z vrhunskimi izdelki nadaljuje nova, kreativna generacija mladih destilarjev in tega potenciala ne smemo spregledati.

Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti", je ob pripravah na festival povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica festivala.