Brezčasna Puccinijeva opera Tosca v kinematografih Cineplexx!

Po izredno uspešnih Cineplexxovih prenosih oper in baletaz dveh najbolj prestižnih lokacij - Metropolitanske opere v New Yorku in moskovskega Bolšoj teatra – na velika platna prihaja ena izmed največjih opernih klasik, Puccinijeva Tosca.

5. 11. 2013 | Promocijsko sporočilo

Prenos v živo in najboljše doživetje newyorške Metropolitanske opere bo v soboto, 9. novembra ob 19. uri, v kinematografih Cineplexx po Sloveniji (Kranj, Celje, Maribor, Koper in Novo mesto).

Strastna, ljubosumna in impulzivna diva, romantičen, svobodoljuben in zaljubljen slikar ter oblastiželjen in neprizanesljiv vodja policijeso tri osebe, vpletene v melodramo Tosca. Zgodba, napisana izključno za Sarah Bernhardt, najslavnejšo igralko v svetovni zgodovini, je Pucciniju služila kot predloga za eno najbolj znanih in najbolj veličastnih oper.

Dogajanje je postavljeno v večno mesto, v čas Napoleonovega osvajanja Italije. Nekatere največje znamenitosti, kot so cerkve Sant'AndreadellaValle in terase Angelskega gradu, služijo kot prizoriščezgodbe, prežete s strastjo in čustvi, zgodbe, ki vas bo popeljala v zgodovinski Rim, svet politike, manipulacij, dvomov, vas spoznala s cerkvenimi običaji tistega časa, temačnostjo skrivnostnih sob ...

Dramatičnizaplet in mogočna glasba Tosce sta predstavljeni v izjemni produkciji ene najbolj znamenitih opernih hiš sveta in zatoprava poslastica tako za ljubitelje vrhunske opere kot tudi vse, ki bi kaj takega radi doživeli prvič. Prepustite se tej Puccinijevi mojstrovini v najboljšem zvoku in sliki v družbi svojih najbližjih v vseh večjih slovenskih mestih!

Cena vstopnice za ogled opere je 20 EUR, na voljo je tudi abonma v vseh kinematografih Cineplexx (Kranj, Celje, Maribor, Koper in Novo mesto).

V okviru sezone Metropolitanske opere si boste obiskovalci Cineplexxa lahko do maja 2014 ogledali znamenite opere: Verdijev Falstaff 14. decembra,Rusalka Antonina Dvořáka 8. februarja,opera Knez Igor Aleksandra Borodina bo na sporedu 1. marca, Werther Julesa Masseneta 15. marca, Puccinijeva La bohème 5. aprila, Mozartov Così fan tutte 26. aprila ter Puccinijeva Pepelka 10. maja.

Opero, ki navdušuje ljudi po celem svetu že vse od premierne predstavitve leta 1900, lahko sedaj doživite na povsem nov, izviren način. Cineplexxoviprenosi v živo namreč zagotavljajo najbolj oster zvok in sliko, poleg same opere pa Cineplexx ponuja še ekskluzivne intervjuje z igralci in vpogled v zakulisje. Izjemne izkušnje in doživetja, ki jih lahko doživete le v Cineplexxu.

Ne zamudite sezone izjemnih dogodkov v kinematografih Cineplexx!

Nove operne, baletne in druge avanture lahko doživite v petih kinematografih Cineplexx po Sloveniji. Z vrhunskim zvokom in ostro sliko je doživetje opere res popolno!