Brez idej za kosilo? Svojo turnejo je začel FerFud DVE!

Svojo kulinarično pot po Sloveniji je v teh dneh začel FerFud DVE tovornjaček, na katerem ustvarjata dve novi FerFud chefinji 2016 Polona Lopert in Martina Zamuda.

Ratačufte, mesne kroglice z ratatuj zelenjavo in prepečencem bagete (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
20. 5. 2016

FerFud je prvi pravi "food truck" projekt pri nas, ki širi sodobno kulinarično kulturo na slovenske ulice s spreminjanjem tradicionalnih slovenskih receptov v fine urbane grižljaje po fer ceni.

FerFud DVE je uresničitev sanj mladih študentk, Polone Lopert in Martine Zamuda, ki sta bili izbrani na razpisu za FerFud chefa 2016, kjer sta s svežim kulinaričnim konceptom FerFud DVE prepričali strokovno žirijo in spletno občinstvo.

"Že od malega sva radi opazovali svoji mami in babici pri kuhanju. Ko sva se spoznali v srednji šoli, sva začeli sanjariti o tem, da bi nekoč imeli svoj food truck. Kuhanje na ulici je namreč razgibano, zabavno in sproščeno. Potrebno je slediti svojim sanjam in zelo sva veseli, da so se nama uresničnile," pravita FerFud chefinji Polona in Martina.

Na njunem meniju se za začetek nahajajo Dvëdöli, Ratačufti, Dieseltoast in Štrudlkejk. Okusiti jih bo mogoče na različnih lokacijah po Sloveniji, plačati pa bodisi z objavo na Facebooku in Twitterju ali po fer ceni, ki je enaka prodajni vrednosti njenih sestavin v trgovini Hofer.

Obiskovalci lahko sami ocenimo, koliko je jed vredna in zanjo plačamo tudi več od fer cene.

Vse donacije projekta bodo namenjene za pomoč otrokom in mladostnikom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. 

Za letošnjo sezono sta kot zmagovalki razpisa chefinji prevzeli tovornjaček FerFud DVE, prejeli tudi šolanje na Akademiji Jezeršek, čaka ju še mentorstvo 8 najboljših slovenskih chefov in mesečno plačilo, ob zaključku projekta pa tudi nagrada v višini 10.000 evrov.

Luka Jezeršek je prepričan, da sta dekleti iz pravega testa za FerFud DVE chefinji: "Imata energijo, idejo, svoj podpis, željo po znanju, skratka vse vrline, ki jih potrebuje dober food truck chef. Zagotovo je prednost tudi ta, da je njuna desna roka Mitja, ki ima veliko izkušenj iz lanske sezone. Letos ju bo podpiral na njuni poti po Sloveniji, za kulinarično vsebino pa bosta deležni mentorstva vrhunskih slovenskih chefov."

Kranj, Celje in Ljubljana

Tovornjaček FerFud DVE svoje popotovanje nadaljuje 20. maja, in sicer ob 17. uri prihaja na Teden mladih v Kranj, na Glavni trg.

V soboto, 21. maja, ob 11. uri bosta chefinji razveseljevali udeležence Festivala palačink in cesarskega praženca v Celju, na Dečkovi cesti 1 (Celjsko sejmišče).

V nedeljo, 22. maja, pa se FerFud DVE vrača v Ljubljano na Festival nakupov in zabave, ob 10.00 uri bo parkiral na Trgu mladih v BTC City Ljubljana.

Projekt FerFud DVE  lahko spremljaš tudi na Facebooku!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri