Boštjan Gorenc - Pižama navdušuje s predstavo 50 odtenkov njive!

Boštjan Gorenc - Pižama je v razprodanem Siti teatru v Ljubljani navdušil s svojo novo avtorsko celovečerno stand-up predstavo 50 odtenkov njive.

Boštjan Gorenc - Pižama navdušuje s predstavo 50 odtenkov njive! (foto: Gregor Zalokar promocija) Gregor Zalokar promocija
14. 3. 2014

Salve smeha in glasni aplavzi na sinočnji premieri so še dokaz več, da se je predstava 50 odtenkov njive prijela še preden je zares začela pohod po slovenskih odrih.

Veliko zanimanje zanjo vlada že tedne, z najavami in pogovori z avtorjem so projekt podprle vse večje medijske hiše, vstopnic pa je zmanjkalo že kar nekaj dni pred predstavo. Mimogrede, tudi za nasledjo jih je na voljo le še nekaj.

Večer zabave za ljubitelje komedije z izpiljenim okusom je odprl Tomaž Stanovnik, ki se je ob klasičnem stand-upu predstavil tudi z nekaj imitacijami in dobro ogrel oder za gostitelja večera. Pižama je svoj nastop zgradil na svežem gradivu, a se ni povsem odpovedal svojim "zimzelenčkom", ki se jih občinstvo ne more nasititi. Preden se je spustil v opis strastnega razmerja med gospodinjo Ano in dominantnim g. Sivcem pa je občinstvo popeljal tudi po divjem toboganu komičnega seciranja aktualnih tem, kot so predsednikove športne strasti, uspehi Tine Maze in Petra Prevca, evrovizijsko spletkarjenje in zapleti z ustoličevanjem nove Komisije za preprečevanje korupcije.

Predstavo so si med drugimi znanimi obrazi ogledali trobentač Igor Matkovič, Ježkov vnuk Juš Milčinski, igralec in režiser Uroš Fuerst, Lado Bizovičar, Jonas Žnidaršič, Jure Karas, kakšen ducat komikov, pa tudi lovec na talente in pogramski direktor Pro plusa Branko Čakarmiš, medtem ko se je lahko novinar in TV-voditelj Seku M. Conde nasmejal tudi šopku zabavnih domislic na svoj račun.

Sproščeno druženje po predstavi sta s hudomušnim konceptom 5 odtenkov svinjine zabelila Mesarstvo Arvaj in pivo Rokovnjač. Naslednji dve predstavi 50 odtenkov njive v Siti teatru bosta 23. marca (skoraj razprodano) in 23. aprila.

Vroče!

V Ljubljani se odpira nov stand-up klub 10ka!

1. aprila (in to ni šala!) bo v prestolnici odprl vrata nov stand-up klub 10ka.

Projekt je plod sodelovanja med Pionirskim domom in Cehom za smeh, ki ga vodita Andrej Težak - Tešky ter  priznani TV in odrski komik Jonas Žnidaršič. Klub bo obratoval na Miklošičevi cesti 28, v prostorih plesnega studia Jenko pod Slovensko Kinoteko. Za začetek bosta na ogled po dve predstavi na teden, ob torkih in petkih. Več informacij o otvoritvi in programu 10ke vam posredujemo v prihajajočih dneh.