Boš počitnikovala na Hrvaškem? Potem moraš vedeti TOLE!

Hrvaška letos ponuja sijajna doživetja. Preveri, kako enostavno bo to poletje počitnikovanje na Hrvaškem (brez gotovine!) in zakaj je naša južna soseda letos med top izbirami poletnih počitniških destinacij.

Boš počitnikovala na Hrvaškem? Potem moraš vedeti TOLE! (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
26. 7. 2018 | Promocijsko sporočilo

S čudovitimi plažami, zgodovinskimi znamenitostmi, bogato kulinariko, legendarno glasbo in odličnim podnebjem je Hrvaška ena najbolj obiska vrednih dežel na svetu.

Dandanes pa popotniki in dopustniki ne stremimo le k zbiranju spominkov ter ležanju na plažah, temveč doživljanju pristnih izkušenj lokalne ponudbe. Vse to je mogoče le, če smo brezskrbni, in pomemben dejavnik brezskrbnosti na počitnicah je, da imamo pod nadzorom svoje finance.

Kako do te točke?

1. korak: S plačilno kartico ti bo na dopustu veliko bolj udobno

Številni dopustniki na počitnicah raje kot gotovino uporabljajo plačilne kartice, saj so priročne in jih sprejemajo povsod po svetu. Dviganje gotovine za ves teden počitnic je praksa, ki se je poslužuje vse manj posameznikov.

S plačilno kartico ti bo na dopustu tudi veliko bolj udobno, saj ti ne bo treba razmišljati o menjalnem tečaju, o lokacijah bankomatov in o tem, ali imaš še dovolj gotovine, da bi si privoščila romantično večerjo.

Kartice so bolj zanesljive od denarja, saj jih lažje skriješ v stranski žep ali torbico s pasom, če pa se karkoli zgodi, jo preprosto prekličeš in se zavaruješ pred izgubo denarja.

2. korak: Upoštevaj spodnje 4 top nasvete!

  • Preden zavržeš potrdila o nakupih, jih natančno primerjaj s svojim mesečnim izpiskom porabe.
  • Kadar plačuješ s kartico, je v postopku plačevanja nikoli ne izpusti izpred oči.
  • Ko opravljaš katerokoli transakcijo (še posebej pa, ko uporabljaš bančni avtomat), pazi, da nihče ne vidi tvoje osebne številke, ki si jo odtipkala. Če kdo stoji preblizu, ga prosi, naj se odmakne.
  • Zapiši si telefonsko številko, ki si jo prejela od izdajatelja kartice in na katero lahko 24 ur na dan, 365 dni na leto pokličeš in prijaviš izgubo ali krajo kartice.

S karticami lahko na Hrvaškem preprosto plačaš cestnine, tunelnine, mostovnine in vožnje s trajekti, na izbranih mestih pa lahko koristiš tudi posebne ugodnosti.

Mastercard® pravi, da bodo strastnim dopustnikom, kot si ti, omogočali varno in priročno elektronsko plačevanje na vsakem koraku potovanja – od načrtovanja in rezervacij, do preživljanja časa na izbrani destinaciji.

3. korak: Doživi neprecenljiva doživetja na Hrvaškem

Priljubljena turistična destinacija Slovencev je z vstopom v program pridobila številne ugodnosti. V svoji drugi izdaji prinaša več kot 40 edinstvenih ugodnosti in doživetij, ki so imetnikom kartic Mastercard na voljo od 1. junija do 30. septembra 2018.

Doživetja so na voljo tako domačinom kot popotnikom in se raztezajo od kulinaričnih užitkov do kulture, zabave in nakupovanja – imetnikom kartic Mastercard pa omogočajo, da državo spoznajo na povsem drugačen način.

Fotografije: promocijsko gradivo