Boš na poti na morje morala na trajekt? Preveri, za koliko so se ti podražili na Hrvaškem

Če tvoja pot na morje vključuje vožnjo s trajektom, bi na tvojem metu preverile, katero linijo so ukinili in katero kar konkretno podražili. In ja, vse smo zapisale v članku.  

Boš na poti na morje morala na trajekt? Preveri, za koliko so se ti podražili na Hrvaškem (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2022

Se že noro veseliš svojega poletnega dopusta na Hrvaškem? V medijih si verjetno že zasledila, da so noro poskočile cen hotelskih nastanitev, kampov ter tudi hrane, zdaj pa se iz hrvaške sliši tudi o konkretnih podražitvah trajektnih prevozov.

13 najlepših hrvaških plaž, ki jih boš želela obiskati TO poletje (popolne tudi za družinice 😍)

Razlog je dvig cen goriva, zaradi katerih so se nekatere linije podražile kar za 30 odstotkov, nekatere pa so, zaradi prevelikih stroškov dela, celo ukinili. 

Preveri, katere:

Na Ugljan, otok nasproti Zadra, se šalijo Zadrani, se da tudi plavati. Ampak, šalo na stran, prevoz na jadranske otoke je to poletje višji za trideset odstotkov več kot lani. 
Katamaran, ki je plul na liniji Split - Bol - Makarska - Korčula - Mljet - Dubrovnik v tej sezoni ne bo plul. Razlog so preveliki stroški.

"Ladjarji seveda ne morejo delati izgube, čeprav imajo pogodbe, morajo biti na neki nuli tako po zakonu kot po uredbah Evropske komisije, vključno z realnim dobičkom pri opravljanju svojega dela," pojasnjuje Paula Vidović iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Nerentabilnost lokalnih prog že leta pesti tovornjake, naraščajoče cene goriva pa so, kot pravijo, le prilile olje na ogenj.

Preberite več na Metropolitan.si

Fotografije: Profimedia