Bomo dobili prvega Slovenca v vesolju?

Znani proizvajalec kozmetike za moške je lansiral veliko nagradno igro, v okviru katere bodo v vesolje poslali 22 srečnežev, ki jih bodo izbrali iz 60 sodelujočih držav, med katerimi je tudi Slovenija.

Bomo dobili prvega Slovenca v vesolju? (foto: promo) promo
10. 1. 2013

Kozmetičnemu gigantu je uspelo k sodelovanju povabiti Buzza Aldrina, legendarnega pilota ekspedicije Apollo 11, ki je leta 1969 kot prva pristala na Luni.

»Potovanja v vesolje za vsakogar so naslednja velika meja, ki jo bo človeštvo v kratkem doseglo,« pravi Aldrin.

»Vesel sem, da bodo mladi imeli možnost doživeti občutke, ki sem jih bil deležen tudi sam ob mojih poletih v vesolje.«

Organizator bo regionalne zmagovalce poslal v Orlando na Floridi, kjer bodo izmed vseh kandidatov iz 60 držav izbrali 22 globalnih zmagovalcev, ki si bodo s poletom več kot 100 kilometrov nad Zemljo zagotovili status astronavta.

Kandidati za prvega Slovenca (velja zanjo in zanj) v vesolju se morajo prijaviti na spletnem mestu www.axeapollo.com ter s tem sodelovati v regionalnem natečaju.

Ne spreglej! V vesolje so skratka vabljena tudi dekleta ;)

V vesolje bodo zmagovalce izstrelili z dvosedežnim vesoljskim plovilom Lynx, ki ga je razvilo podjetje Space Expedition Corporation. S hitrostjo skoraj treh mahov bodo šli čez mejo, kjer se lepo opazi ukrivljenost Zemlje in za nekaj minut izkusili občutek breztežnosti. Ob povratku na domači planet bo občutek ravno obraten, saj bo plovilo razvilo pospešek preko 4G, kar zagotovo ni mačji kašelj za še tako pripravljeno telo. Zmagovalci natečaja bodo videli tisto, kar je do tega trenutka videlo le nekaj več kot 500 ljudi, gotovo pa bo zanimivo videti, če se bo kot prvemu astronavtu v zgodovino uspelo vpisati tudi kateremu izmed naših domačih herojev.

 

Več na www.axeapollo.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri