Bodi dobrodelna, podari knjigo!

December je čas, ko lahko storiš tudi kakšno dobro delo. Nam je še posebej všeč akcija Podari knjigo, podari prihodnost, s katero lahko prispevaš k ureditvi knjižnic v počitniških domovih Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Podari knjigo, podari prihodnost (foto: Profimedia) Profimedia
10. 12. 2014

Nosilka akcije je Nova KBM, ki bo tako z darovanimi knjigami otrokom iz socialno ogroženih družin in drugim, ki letujejo v teh domovih, omogočila kakovostno preživljanje prostega časa in pridobivanje novega znanja.

Akcija Podari knjigo, podari prihodnost se je pričela 1. decembra, sodeluješ pa tako, da v eno od poslovalnic banke Nove KBM prineseš nove ali rabljene knjige, primerne za predšolske in osnovnošolske otroke, in jih oddaš v posebni zbiralnik.

Knjige bodo zbirali do 23. decembra!

Zbirna mesta, kjer je mogoče podariti knjigo po lastnem izboru, so v poslovalnici Ljubljana, Tivolska cesta 48, Ljubljana, in v poslovalnici Centrala, Ulica Vita Kraigherja 4, Maribor, ter v vseh ostalih poslovalnicah Nove KBM po Sloveniji.

Več informacij o akciji je na voljo tudi na Facebook strani Nove KBM, kjer lahko objaviš svojo fotografijo s knjigo, ki jo boš podarila, ter nominiraš tri prijatelje in jih pozoveš k sodelovanju. Akciji pa lahko daš celo osebni pečat, in sicer s posvetilom v knjigi, ki jo boš podarila.

Akcijo podprli tudi znani obrazi

Med podporniki te dobrodelne pobude so tudi Zlatko, Ula Furlan in Tjaša Kokalj.

Ula je akcijo pospremila z naslednjimi besedami:

"Ideja 'Podari knjigo, podari prihodnost' mi je izjemno všeč, saj sem prepričana, da zapisane zgodbe izzivajo in krepijo besedni zaklad, domišljijo, ustvarjalnost, kdaj omogočijo pobeg tja, kjer je lepše, kdaj odstrejo kakšen svet, ki ga še nismo poznali. Moje otroštvo je bilo res polno knjižnih zgodb, tudi zato, ker so bili časi še tehnološko manj napredni in obiski kina recimo resnična poslastica, zato sem se neskončno rada zatekala v te, tuje, barvite in oddaljene pravljične svetove in kdaj zaradi njih začela celo s pisanjem svojih otroških pripovedk. Želim si, da bi podobne priložnosti imeli vsi otroci, zato bom z veseljem tudi sama podprla akcijo in dopolnila knjižno omaro."

Bodi dobrodelna, podari knjigo!