Bob leta pripadel Jelki Bobonja: 'Kupujem tisto, kar je v akciji!'

Slovesna razglasitev boba leta je v SNG Maribor minila v duhu satiričnega prikaza aktualnih dogodkov minulih mesecev v Sloveniji.

21. 1. 2013

Večer je nazadnje kulminiral z razglasitvijo najboljše izjave, ki je bila objavljena v lanskem letu v časniku Večer.

Po mnenju bralcev omenjenga časnika in širše slovenske javnosti je tako štirinajsti bob leta prejela čistilka Jelka Bobonja za svojo izjavo:

  • „Na kraj pameti mi ne pade, da bi pogledala, kaj na izdelku piše; je zdravo, ni zdravo, koliko konzervansov ima, je slovensko ali ni. Zame je pomembna samo cena. Kupujem tisto, kar je v akciji, in temu prilagajam svoj jedilnik."

Od skupno 22.959 prejetih glasov so bralci Večera in širša slovenska javnost zmagovalni izjavi Jelke Bobonja namenili 4947 glasov in jo tako postavili na prvo mesto, pred preostalimi nominiranimi izjavami.

Slovesno razglasitev boba leta, ki jo je v živo prenašala Televizija Slovenija, je vodil Tadej Toš. V programu so nastopili glasbeni gostje hiphoper Emkej, MI2, skupina CoverLover in igralec Jure Godler. Scenaristi prireditve so bili Bojan Krajnc, Tadej Toš in Klemen Dvornik, ki je dogodek tudi režiral.

Dosedanji dobitniki boba leta

Od leta 1999, odkar ČZP Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali Vlado Kreslin, Matjaž Hanžek, Zdenka Cerar, Zdravko Duša, Polde Bibič, dr. Lojze Ude, dr. Kurt Kancler, Janez Janša, Franc Rode, Milan Kotnik, Matjaž Javšnik, dr. Ciril Ribičič in Peter Boštjančič.

Sponzorji prireditve Bob leta: Nova KBM, Pivovarna Laško, Pošta Slovenije, Radenska, Tuš, Zavarovalnica Maribor, Avto Koletnik – uradni prevoznik Bob leta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri