Bliža se poletje, ste že v formi? Preverite, kaj svetuje Franko Bajc ...

Zelo verjetno že poznate postavnega in vedno nasmejanega Franka Bajca. Zmagovalec številnih resničnostnih šovov je javnost (že večkrat) osvojil s svojim mirnim simpatičnim značajem, prodornim pogledom, telovadnimi podvigi in seveda izklesanim telesom.

Bliža se poletje, ste že v formi? Preverite, kaj svetuje Franko Bajc ... (foto: Huawei) Huawei
10. 5. 2022 | Promocijsko sporočilo

Franko je resnično aktiven mladenič, ki nikoli ne počiva. Ko ni v telovadnici, razmišlja o naslednjih projektih, ki bi se jih lotil, svoj čas pa zelo rad preživlja tudi na prostem, v naravi. »Zelo rad telovadim, tako v telovadnici, kjer običajno delam na osnovah, kot zunaj, kjer se bolj celostno razgibam. Sem velik športni navdušenec in se rad preizkusim v vseh načinih telovadbe,« pravi Franko. Čeprav prekipeva od energije, ima tudi svojo umirjeno plat. Kot pravi romantik, obožuje glasbo in živali, s katerimi rad preživlja čas ko le lahko. Svoj mir najde zlasti s konji, ki jih imajo doma.

Kakšen je Frankov skrivni recept?

Pri vseh njegovih podvigih ga spremlja tudi njegov zvesti pomočnik, novi telefon Huawei P50 Pro. Z njim rad dokumentira svet okoli sebe, saj ga je impresionirala njegova izjemna kamera, velikokrat ga uporablja kot prenosno pisarno in televizor, saj ima ogromen zaslon, ki omogoča užitek ob gledanju videov, v kombinaciji s pametno uro Huawei Watch GT Runner pa mu služi tudi kot vadbeni pripomoček. 

Huawei

Kot verjetno vsakogar, ki spremlja Franka, nas je zanimalo, kako mu uspeva vzdrževati takšno formo in če ima kakšen skrivni recept, ki bi ga lahko uporabili tudi mi. Franko pravi, da je za vsakogar na prvem mestu poiskati način vadbe, ki mu najbolj ustreza: »Jaz se vedno lotim tistega, kjer najbolj uživam. Če mi v nekem trenutku najbolj paše kolesarjenje, grem na kolo. Če mi diši svež zrak, grem v hrib. Če mi bolj paše biti noter, grem v telovadnico. In tako svetujem vsakomur. Takoj za tem pa je, da vsak poišče razloge, zakaj bi telovadil. Torej ne izgovorov, zakaj ne bi, ampak razloge, zakaj bi.«

Trener, ki je vedno z njim

Franko si pri treningih vedno pomaga s sodobno tehnologijo, še posebej, kadar trenira sam. »Telefon in ura Huawei mi pomagata beležiti rezultate, ki so potem osnova za nadaljnje treninge in spremljanje napredka,« pravi Franko in k temu dodaja, da je odvisno od posameznika, kako bo tehnologijo uporabljal: »Lahko ima telefon tudi samo za beleženje rezultatov.« K temu dodaja, da sam pametno uro uporablja predvsem pri teku in hoji v hribe, telefon pa mu bolj prav pride v telovadnici in analizi vadbe: »Jaz se z obema napravama počutim, kot bi imel ves čas ob sebi osebnega trenerja.«

Huawei

Pri spremljanju meritev in vadbi se Franko zanaša predvsem na dve aplikaciji: Huawei Zdravje (Huawei Health) in Home Workout. S prvo, ki je na telefonih Huawei že prednaložena, si najbolj pomaga pri treningih na daljših progah, pregledu preteklih rezultatov in analizi spanja, druga, ki jo je našel v trgovini z aplikacijami AppGallery, pa mu podaja ideje za različne vaje, ki jih lahko izvaja doma oziroma v telovadnici. 

Kaj pa počitek in oddih? »Na srečo lahko rečem, da večinoma počnem to, kar me veseli in sploh ne rabim oddiha. Moram pa priznati, da sem v 100 dneh v Dominikanski Republiki precej vzljubil sproščeno vzdušje in toploto, zato si želim letos obiskati še kakšne tople kraje,« zaključi Franko. Tam pa mu bo bržkone ponovno prišel prav njegov Huawei P50 Pro z odlično kamero, ki mu bo omogočila dokumentiranje večnih spominov in divjih dogodivščin.