Bled s pomočjo Sladogleda izbran za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu 2017!

Bled je s pomočjo Sladogleda, sladolednega okusa, ki so ga za letošnje poletje pripravili v Slaščičarski delavnici Hotela Park na Bledu, osvojil laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu! Ob originalni blejski kremni rezini, ki jo v Slaščičarski delavnici Hotela Park izdelujejo že od leta 1953, tako Bled na svetovni zemljevid sladkih poželenj po novem postavlja tudi sladoled.

Bled s pomočjo Sladogleda izbran za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu 2017! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
14. 9. 2017 | Promocijsko sporočilo

Potem ko je na lanskem tekmovanju sladoled z okusom kremne rezine s kremasto burbonsko vaniljo in slastnim vafljem, ki so ga prav tako izdelali v Slaščičarski delavnici Hotela Park, Bled postavil na tretje mesto najboljših sladolednih destinacij na svetu, je Sladogled ta uspeh še presegel in se z Bledom zavihtel na sam vrh lestvice sodelujočih sladolednih destinacij.   

"Zelo smo veseli in ponosni, da smo Bled s pomočjo Sladogleda umestili na zemljevid najboljših sladolednih destinacij na svetu. Sladogled namreč ni samo odličnega okusa, ampak v sebi nosi tudi zgodbo, in sicer je Sladogled zgodba o Bledu, ki obiskovalcem ponuja najlepše razglede – na jezero z otočkom, grad in okoliške gore," je povedala Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled.

"Ponosni smo na naše slaščičarske mojstre, ki pripravljajo res vrhunski sladoled. Vsak dan svež je na voljo v očarljivi Blejski sladoglednici in Kavarni Park ter odlično dopolnjuje kulinarično ponudbo Bleda."

Sladogled – Bled za vsakogar, Bled v eni zgodbi, Bled v eni kepici

Okus z imenom Sladogled – sladoled z razgledom so v slaščičarski delavnici Hotela Park pripravili za vodilni okus letošnjega poletja in je predstavljal Bled na tekmovanju za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu v letu 2017, ki jo je pod imenom SoolNua World ICECREAM Index tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija Soolnua.

Kepico sestavljajo tri plasti, zgodbo Sladogleda pa so v Sava Hotelih Bled opisali takole:

"V kepico sladoleda smo ujeli osebnostne značilnosti gosta, ki se za krajši ali daljši čas ustavi na Bledu, ali pa se vanj vsakič znova vrača.

Okus Sladogled je tako sestavljen iz treh plasti: s temno čokolado s surovimi zrni kakava razvaja tisti del gosta, ki pride na Bled, da se naužije prečudovite narave, s kvinojino sladoledno kremo z mandeljni, cimetom in rozinami spodbudi tisti del njegove duše, ki na Bledu išče motivacijo in poživitev, z bogatim mascarponejem pa poboža njegovo romantično plat. Sladogled je torej Bled za vsakogar, Bled v eni zgodbi, v eni kepici."

Na sladoled v Blejsko sladoglednico ali v Kavarno Park

Sladogled in drugi vrhunski ledeni okusi so na voljo v Blejski sladoglednici in Kavarni Park na Bledu, od avgusta letos pa tudi v Kampu Bled.

Slaščičarski mojstri iz Slaščičarske delavnice Hotela Park so tudi letos v led ujeli celo vrsto čarobnih okusov: izbirati je mogoče med šestnajstimi, prvič pa so bili to poletje na pokušino čokolada gianduia z lešniki in vaflji, malaga, oreh Sorrento s pomarančo, kokosova krema z mandlji ter mandelj s čokolado.

Ljubitelji sladoleda se lahko z njimi posladkajo v pisanih sladkih kornetih, njihov okus pa še obogatijo z različnimi dodatki, kot so posip iz mandljev, lešnikov, orehov, pistacij, krokanta ali penic, ali pa s čokoladnim prelivom iz čokoladne fontane.

Za laskavi naziv se je letos potegovalo 18 sladolednih destinacij z vsega sveta.

Poleg Bleda in Save Hotels & Resorts iz Slovenije še Kavarna Lolita iz Ljubljane in slaščičar Neđo iz Semiča v Beli Krajini. Slednji se je uvrstil na šesto mesto, Kavarna Lolita pa na deseto. Kavarna Lolita sicer pred tremi leti na prvem tovrstnem tekmovanju osvojila naslov najboljše sladoledne destinacije na svetu.

Sava Hotels & Resorts je s Sladogledom uspela prepričati mednarodno žirijo z več kot 4300 glasovi ter s sistematičnim načinom promoviranja Bleda –  z odlično zgodbo o tekmovalnem sladoledu, odličnimi fotografijami in promocijskim videom destinacije, za katere so Sladogled odnesli na vrh Ojstrice in Straže ter ga s čolnom popeljali po Blejskem jezeru.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri