Bilje letos gostijo 5. dobrodelni spektakel

Klub goriških študentov, Nogometno društvo Bilje in Študentska organizacija Univerze na Primorskem prirejata 5. dobrodelni spektakel, ki se bo odvijal v Biljah v soboto, 14. junija.

Bilje letos gostijo 5. dobrodelni spektakel (foto: Goran Antley, Shutterstock) Goran Antley, Shutterstock
7. 6. 2014

Dan kasneje, v nedeljo, 15. junija, pa bo v organizaciji Nogometnega društva Bilje, Nogometne šole Valterja Birse in Tima Matavţa v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije ter častnim pokroviteljem, predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem, potekala dobrodelna nogometna tekma ob 18. uri na nogometnem igrišču v Biljah.

Dan pred tekmo, v soboto, 14. junija, bo potekal celodnevni program za otroke (Oder mladih talentov in razne igre) in za najstnike (turnir kate wi-ng futsal, turnir zorbinga, nogomet na milnici), zvečer pa bodo za najširšo publiko nastopale različne glasbene skupine: Omar Naber Band, Anavrin, The Users, Ibunge, Parni Valjak Tribute in Trkaj. Na dogodku se bodo zbirala sredstva za invalidno mladino – Fundacija Vrabček Upanja in program Botrstvo v Sloveniji.

Nedeljsko dobrodelno tekmo bodo popestrili akrobatska skupina Dunking Devils, plesna skupina Mystique Show Group ter izjemni gostje. Prav tako bo glasbeno obarvan tudi nedeljski večer. Po dobrodelni nogometni tekmi bodo na velikem odru nastopili: Nika Prusnik, Gal in Severa Gjurin ter Zoran Predin.

Polovica zbranih denarnih sredstev bo namenjena Fundaciji Vrabček upanja za mize za nevrofizioterapijo in za aparat za elektro stimulacijo, ki bodo namenjeni invalidni mladini v Stari Gori, druga polovica pa projektu Botrstvo, ki deluje pod okriljem ZPM.