Benetke kmalu v Ljubljani!

Tudi Ljubljana bo lahko že kmalu izkusila in doživela Benetke! Benetke preteklosti – tiste, v katerih prebivajo bajno bogati, kjer se za svetovno slavo borijo ulični umetniki, kjer domuje razvpiti Casanova, kjer po ulicah donijo napevi gondoljerjev. Benetke!

Benetke kmalu v Ljubljani! (foto: www.ltdance.eu - promocija dogodka) www.ltdance.eu - promocija dogodka
28. 9. 2014

V soboto, 4. oktobra, se v Pionirskem domu (Festivalna dvorana) v Ljubljani obeta prav poseben dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana.

Glasbeno-plesni gala dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana je zrastel in se razvijal v glavah in srcih dveh vrhunskih plesalcev Luce Bussolletija in Tjaše Vulič, ki želita s plesnim, glasbenim in spremljevalnim programom združiti ljubitelje plesa in umetnosti ter vse, ki si želijo prosti čas preživeti nekoliko drugače.

Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana

Kaj so Benetke brez uličnih umetnikov in njihovih sanj o svetovni slavi ter vsakodnevnega boja za pozornost gledalcev? Si jih znamo predstavljati brez blišča in razkošja dvornega plesa v Palazzi del Doge? So barvita oblačila in pesmi gondoljerjev zmagovalna kombinacija pri osvojitvi ženskih src ali so tehnike zapeljevanja in legendarni šarm Giacoma Casanove tisto pravo?

Program bo v znamenju prepletanja treh različnih oblik umetnosti - plesa, glasbe in igre.

Deset vrhunskih plesalcev pod vodstvom Luce Bussolettija in Tjaše Vulič bo v petih plesnih točkah s pomočjo delčkov beneške zgodovine ter barvitih in razkošnih mask predstavilo čarobni svet Commedie D'Arte, gondoljerjev, Casanove, doževe palače in slovitega beneškega karnevala.

Za atmosfero in glasbeno nadgradnjo nastopa bo v sestavi violina, trobenta, kontrabas, kitara in vokal skupaj z akademskimi glasbeniki skrbel priznani slovenski jazzist Igor Matković. S svojim kavalirskim pristopom in energičnim nasmehom nas bo v vlogi voditelja in povezovalca programa prav gotovo očaral Domen Valič.

Dogodek na tako visokem programskem in organizacijskem nivoju pa ne more brez odlične kulinarike, prepletene z okusom vrhunskih vin, za kar bodo s štirimi tematsko prilagojenimi hodi in za ta dogodek izbranimi vini poskrbeli kuharji Vivo cateringa in vinar Kmetije Čarga.

Vstopnice za dogodek so na voljo na www.ltdance.eu in www.kartoteka.si

** V ceno kart so vključeni dobrodošlica, plesno-glasbeni spektakel, kulinarično razvajanje s štirimi hodi, brezalkoholna pijača, ples ob zaključku programa in darilo – beneška maska.