Barcaffè Barista Tour skupaj z Nino Pušlar 27. septembra v Ljubljani

Je tudi vas od nekdaj zanimalo, kako se profesionalni baristi lotijo priprave espressa? Se želite preizkusiti v okraševanju z mlečno kremo? Pridružite se nam v četrtek, 27. septembra 2018, od 9. ure dalje v Maximarketu v Ljubljani, kjer boste skupaj z Barcaffè baristi odkrivali skrivnosti priprave popolne skodelice espressa.

17. 9. 2018 | Promocijsko sporočilo

Na dogodku bo svojo tehniko in recept za skodelico najljubše kave razkrila tudi simpatična rdečelaska, Nina Pušlar, ki v glasbenih vodah pljuje že skoraj polovico življenja, ob 10-letnici glasbene kariere pa je priredila koncert v Križankah. Navdušila je z glavno vlogo v prvem izvirnem slovenskem muzikalu Cvetje v jeseni. Kako pa se bo izkazala pri pripravi espressa?

 

Barcaffè baristi do potankosti poznajo vsa pravila in skrivnosti priprave pravega espressa. Od izvora zrna do zadnje skrivnostne sestavine. Zakaj je ravno espresso tako kompleksen v pripravi? Ker je pravi koncentrat okusa in arome. Poimenovanje espressa izhaja iz načina njegove trenutne, ekspresne priprave. Kuha se od 20 do 30 sekund, v skodelici, ki mora imeti dovolj debelo steno. Čas in popolna zbranost pa sta ključna dejavnika, če želimo pripraviti vrhunski napitek.

 

Barcaffè Barista tour je namenjena vsem ljubiteljem kave, saj se lahko od pravih profesionalcev hkrati učijo profesionalne priprave espressa kot tudi umetnosti pitja kave.

 

Pridružite se Barcaffè baristom 27. septembra 2018 in spoznajte skrivnosti velikih mojstrov priprave kave tudi vi.