Atletinja Klara Lukan nam je zaupala, zakaj VIDEZ športne opreme JE pomemben (poleg drugih atributov, seveda)

Le kdo ti lahko o pravi (in obenem lepi) športni opremi pove več kot Klara Lukan, ki je letos v Tokiu doživela olimpijski krst? 

Atletinja Klara Lukan nam je zaupala, zakaj VIDEZ športne opreme JE pomemben (poleg drugih atributov, seveda) (foto: adidas) adidas
30. 9. 2021 | Promocijsko sporočilo

S Klaro smo se pogovarjali o primernih oblačilih in obutvi, v katerih je lahko tvoj tek veliko bolj prijeten, udoben in učinkovit.

Klara, kaj se ti zdi pri izbiri športnih oblačil in obutvi najpomembnejše? 

Pri izbiri na prvo mesto postavljam udobje, sledi lahkotnost in nazadnje slogovno ujemanje športnih kosov.

Kako pomemben se ti zdi videz športne opreme, če odgovoriš čisto po resnici? 

Zdi se mi, da je videz športne opreme pomemben, saj urejenost pozitivno vpliva na počutje in posledično tudi na samozavest športnika. Privlačen videz je vsekakor spodbuda za športno udejstvovanje.

Kakšno pomembnost pripisuješ usklajenosti kosov oblačil, ki sestavljajo tvoj športni videz? 

Všeč mi je, če so kosi športne oprave med seboj barvno usklajeni, saj se tako bolje počutim v lastnem telesu in imam posledično še večjo motivacijo za gibanje.

Približno koliko športnih kosov je v tvoji omari in koliko jih s seboj vzameš na športne priprave?

Po resnici povedano, se mi zdi, da večino moje omare sestavljajo športna oblačila. Tudi na priprave vzamem poln kovček športnih oblačil.

Kako pogosto menjaš športno opremo? Pri izbiri slediš modnim trendom ali izključno zakonitostim svojega športa?

Športno opremo menjam skladno s trendi opremljevalca adidas, ki mi skozi leto priskrbi opremo, ki jo nato tudi vključim v svoj stil.

Kaj v svoji športni omari najbolj pogrešaš?

Pravzaprav nič. Imam vse, kar potrebujem, da kakovostno treniram in se ob tem še dobro počutim.

Koliko je pri teku pomembna obutev (koliko od tega udobje in koliko videz)? 

Na prvo mesto bi uvrstila udobje, saj je to poglavitnega pomena pri vsakdanjem treningu. Glede na količino kilometrov, ki jih naredimo na dnevni ravni, je izjemno pomembno, da je tekaški korak sproščen, naraven in elastičen. Seveda pa mi je pomemben tudi videz tekaških čevljev, s katerim pridobivam še dodatno samozavest in dobro počutje.

Kaj ti je pri športnih copatih adidas 4DFWD najbolj všeč?

Odzivnost copata ob stiku s podlago. Ne morem prehvaliti občutka, ko me 4DFWD kar ponese naprej. V svojem tekaškem koraku občutim moč, a obenem tudi lahkotnost.

Si tudi ti pripravljena na tekaško obarvano jesen? 

Potem je čas, da spoznaš nov tekaški copat 4DFWD, ki so ga pri adidasu zasnovali skupaj s profesionalnimi športniki. Rezultat njihovega dela lahko zdaj tudi preizkusiš, saj adidasov nov tekaški copat, razvit s pomočjo 3D-tehnologije, obljublja kar trikrat močnejši odriv naprej in kar 23 odstotkov več udobja pri teku, kot so jih ponujali vmesni podplati prejšnje generacije.

Kot pravijo pri adidasu, bodo tako začetniki kot tudi profesionalni tekači z njihovimi novimi copati odkrili novo dimenzijo teka. Copat ti bo namreč ponudil izdatno mero udobja, saj sistem blaženja 4DFWD deluje tako, da tekačevo energijo spreminja v gibanje naprej, hkrati pa ponuja oporo in absorbira vibracije.

adidasov 4DFWD je narejen iz kar 40 odstotkov naravnih in obnovljivih materialov.

adidas 4DFWD najdeš v vseh trgovinah adidas shop in Intersport po Sloveniji, več informacij pa lahko najdeš tudi na 4dfwd.si.