ARTish se še zadnjič letos seli na Gornji trg

Zadnjo septembrsko soboto festival ARTish svojo pisano dnevno sobo ponovno seli na čudoviti Gornji trg v samo središče Ljubljane.

24. 9. 2012

Svoja umetniška dela bo razstavilo rekordno število sodelujočih umetnikov doslej, čez 70. Med njimi tudi štirje ustvarjalci iz Beograda in Novega Sada.

Stojnice se bodo šibile pod čudovitim unikatnim nakitom, oblačili in obuvali, pohištvom, ilustracijami, lutkami, dodatki za dom, keramiko, lesenimi izdelki in mnogimi drugimi ročno izdelanimi unikati. Tudi tokrat bo potekala izmenjava rabljenih oblačil (prineseš eno in odneseš drugo), dogodku se ponovno pridružuje redni spremljevalec Zavod LU – Love is Universal.

V okviru festivala se bo predstavil tudi umetnik Matic Praznik s svojimi slikami in artefakti, ki nastajajo iz večjih kosov odpadnega materiala, pri ustvarjanju pa se posebe posveča tudi barvi.

ARTish glasba in romantika pisem

ARTish bo sezono na zunanjih površinah (oktobra se seli v Kino Šiška) zaključil z bogatim glasbenim programom.

Za razpoloženjsko vzdušje ob Herkulovem vodnjaku bosta skrbela Cene Resnik (tenor sax) in Thierno Deiallo (kontrabas). Z iskreno akustično glasbo, v kateri se lahko najde in izgubi vsak, se bo predstavila skupina mojcART, ki si je pred kratkim oder delila celo z islandsko skupino Sigur Rós. mojcART sestavljajo Peter Pavičić - kitara, spremljevalni  vokal, Anže Žurbi - cajon, perkusije, spremljevalni vokal in Mojca Zalar – vokal ter kitara. V večernih urah pa se bo ARTishansko vzdušje preselilo v okrepčevalnico Repete, kjer bo svoje gramofonske plošče zavrtel DJ Bayo.

V nežnem zavetju šotora ARTish bomo v popoldanskih urah prebirali tudi pravljice za otroke, tako za tiste manjše kot tudi velike, ter pisma znamenitih piscev nenavadnih značajev in zgodb. Brali bosta Anja Humljan in Tatjana Kneževič, špikerki Radia Študent.

Brezplačne delavnice ARTish

Udeležiš se lahko tudi treh brezplačnih delavnic.

Otroci bodo ustvarjalno reciklirali s Čičkoračko. Z intuitivno svetovalko in umetnico Majo Kukec se bomo naučili, kako v vsakdanjem življenju 'mimogrede' prispevati k izboljšanju stanja na planetu. Z mladim modnim oblikovalcem Petrom Movrinom pa si boš lahko polepšala svoje najljubše rabljene čevlje, ki jih enostavno ne moreš odvreči stran.

ARTish ni le prostor, kjer se zbirajo ustvarjalci. Je prostor, kjer si lahko mimoidoči spočijejo oči, se napolnijo z ustvarjalno energijo, ki jo s svojimi unikatnimi deli širijo ustvarjalci, se naučijo česa novega, se obdarijo in poklepetajo z ARTishani.

Srčno vabljena, da se pridružiš ARTish rajanju na Gornjem trgu zadnjo soboto v septembru - 29. september, od 9:00 do 20:00!