Alenka Dovžan: Neomajna podpora je velika motivacija

Z zaključkom letošnje smučarske sezone se nekateri športniki že ozirajo v prihodnjo zimo. Ta obeta zimske olimpijske igre Pjongčang 2018, ki bodo že 23. po vrsti in osme za samostojno Slovenijo. Doslej je v slovenski beri 15 kolajn z zimskih olimpijskih iger. Se spomnite prve? 

Alenka Dovžan: Neomajna podpora je velika motivacija (foto: Aleš Fevžer) Aleš Fevžer
19. 4. 2017 | Promocijsko sporočilo

Prva olimpijska medalja za Republiko Slovenijo je imela bronast lesket. Za ta zgodovinski mejnik je zaslužna Alenka Dovžan, ki je v pravljičnem Lillehammerju leta 1994 pri osemnajstih osvojila tretje mesto v kombinaciji.

Nekoč vražja Slovenka se svojih smučarskih začetkov spominja takole: »Smučanje sem začela trenirati šele pri 12 letih. Spomnim se nastopov na šolskih tekmovanjih in tekem v pokalu Coca-Cola. Kot deklici mi je oče dejal, naj se ne ukvarjam z opremo, saj je »noga« pomembnejša. Z leti so oprema ter spodbude domačih, prijateljev, sotekmovalk in sponzorjev postajali čedalje pomembnejši. Za mladega tekmovalca je neomajna podpora velika motivacija, da izkoristi svoj talent.« 

Da je vzgoja vrhunskih športnikov dolgoročen proces, se zavedajo tudi v družbi The Coca-Cola Company. Ta ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni. S sklenitvijo štiriletnega sponzorstva z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez od leta 2017 Coca-Cola olimpijski duh širi tudi na slovenskih tleh.

S pobudo #Vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo, v času vzponov in padcev.

Več na: www.coca-cola.si.