Aftertaxi - vsak vikend varno z zabave v Ljubljani

Tudi letos, že peto leto zapored, v Združenju DrogArt skrbijo za varen prevoz mladih z zabave domov. Tokrat malo drugače.

Aftertaxi - vsak vikend varno z zabave v Ljubljani (foto: profimedia) profimedia
21. 3. 2014

Vožnja pod vplivom alkohola in drog je še vedno eden izmed najpogostejših razlogov prometnih nesreč med mladimi. Teh je bilo v letu 2013 kar 199. Zato je glavni cilj projekta Aftertaxi zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola in tako zavarovati vse udeležence v cestnem prometu.

Mladi med 16. in 30. letom, ki odhajajo na večerne zabave in nimajo zagotovljenega varnega prevoza z zabave domov, lahko prejmejo kupon Aftertaxi za brezplačno in varno vožnjo s taksijem.

Projekt Aftertaxi poleg zagotavljanja varnega povratka domov mlade informira o manj tvegani zabavi ter spodbuja njihove bolj odgovorne odločitve.

Letos so se na DrogArtu z izvedbo projekta še nekoliko bolj približali jedru nastanka problema, saj bodo kupone med vikendom, ko so odprti vsi lokali in diskoteke, delili kar tam, kjer se mladi zabavajo (na prostem, v klubih, na prireditvah ...).

DrogArtovi terenski delavci so posebej usposobljeni, da mladim ponujajo informacije, kako zmanjšati tveganja, povezana z uporabo alkohola in drugih drog, ter kako poskrbeti za varen prevoz. Vsak vikend. Na vsaj eni izmed lokacij v Ljubljani.

Vse ostale informacije so na voljo na spletni strani www.aftertaxi.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri