8. mednarodni festival gorniškega filma Domžale

Med 24. in 28. februarjem 2014 se bodo gore znova 'preselile' na velika platna več kulturnih hramov po Sloveniji: Cankarjevega doma, Kinodvora in Slovenskega mladinskega gledališča v Ljubljani, Mestnega kina Domžale, Mestnega kina Metropol v Celju in Mestnega kina Ptuj.

16. 2. 2014

Gledalci bodo lahko pet dni spremljali navdihujoče zgodbe karizmatičnih posameznikov, ki premikajo meje v plezanju in alpinizmu, spoznavali skrivnostne gorske kulture in ogrožene živalske vrste, občudovali veličastne podobe gora, zadrževali dih ob neverjetnih avanturah, k premisleku pa jih bodo vabila tudi močna naravovarstvena sporočila iz zakladnice gorskega sveta.

Organizator festivala Društvo za gorsko kulturo Domžale, z direktorjem Silvom Karom na čelu, znova pripravlja izjemno raznolik in kakovosten program, saj bodo v Sloveniji na ogled številni najboljši gorniški filmi, ki so nastali v zadnjih dveh letih, zmagovalci in prejemniki nagrad na največjih tovrstnih festivalih po svetu (Banff, Gradec, Kendal, Bilbao, Torello ...).

V petih festivalskih dneh se bo na filmskem platnu zvrstilo 44 filmov iz 25 držav.