7 zanimivosti o 3. sezoni šova Gostilna išče šefa

Končala se je tretja sezona resničnostnega šova Gostilna išče šefa. V finalni oddaji sta na vroči stol sedla Marko Gorela in Valerio Lutman, gledalci pa so za zmagovalca izglasovali Valeria. O letošnji sezoni smo zbrali nekaj najbolj zanimivih informacij.

7 zanimivosti o 3. sezoni šova Gostilna išče šefa  (foto: arhiv POP TV, Goran Antley, Sašo Radej) arhiv POP TV, Goran Antley, Sašo Radej
1. 12. 2014

1. Zmagovalec je letos prejel denarno nagrado v višini 100.000 EUR, kar je najvišja vrednost nagrade vseh resničnostnih šovov, kar smo jih lahko spremljali pri nas.

2. Valerio Lutman, zmagovalec letošnje sezone, je dobil tudi izjemno priložnost in s šefom Binetom obiskal kulinarični Pariz.

Valerio

Dvodnevni izlet v Pariz je med drugim vključeval izobraževanje v elitni kuharski šoli Le Cordon Blue, ogled pomembnih gastronomskih lokacij v Parizu, tržnice na Marche d'Aligre, gastronomskega oddelka prestižne veleblagovnice Galeries La Fayette in večer v vinarnem butiku Etiquette.

2. Šov je 13 tekmovalcem omogočil urjenje pod mentorstvom vrhunskega kuharskega šefa Bineta Volčiča in vodenje gostilne z unikatnim konceptom hrane in interiera, Gostilne Pri Šefu.

3. Ustvarjalci šova so pripravili 65 dnevnih oddaj, 13 studijskih oddaj iz studia POP TV, na spletu pa je 24 ur na dan več kot 30 kamer spremljalo vsako potezo iz Gostilne in stanovanja. 

Gostilna

4. V tretji sezoni je za enega izmed izzivov v šov vstopil celo svetovno priznani chef z michelinovo zvezdico Sasu Laukkonen, pred katerim so morali tekmovalci ustvariti t. i. 'one bite' meni.

5. Šov je vsako sezono postregel tudi s knjigo receptov najbolj ekskluzivnih jedi, ki jih je šef Bine zasnoval sam. Kuhinja išče šefa 1,2 in 3 so postale velike uspešnice med bralci. Poleg knjig je šef Bine pripravil tudi šefovo omako in džem, za piko na i pa so ustvarjalci letos izdali še družabno igro Gostilna išče šefa – kuharska zabava za vse generacije!

6. Voditeljica Lili Žagar je skozi sezono oblekla več kot 30 različnih stajlingov. Če prištejemo še komentatoje (Marka Pavčnika, Iryno Osypenko Nemec in Žiga X Gombača), pa je stilistka Metka Albreht v celotni sezoni pripravila več kot 80 stajlingov.

Lili

7. Gostinske šole po vsaki sezoni beležijo velik porast pri vpisu, saj je šovu uspelo ustvariti visoko zavedanje o zahtevnosti kuharskega in gostinskega poklica ter mu vrnilo njegovo vrednost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri