6 seksi plesov za prebujanje vroče strasti

Ples oblikuje telo, zmehča gibe in odpira tvoje srce. Tokrat smo izbrali najbolj seksi plese, ki jih lahko plešeš z njim, zanj ali le zase in bodo prebudili žensko v tebi, strast ter veselje do življenja.

6 seksi plesov za prebujanje vroče strasti (foto: profimedia) profimedia
6. 4. 2015

Kizomba

>> Čutna eksplozija v plesu

Prvinskost Afrike in karibski glasbeni vplivi so ustvarili nepozabno kombinacijo vročih ritmov, ki so prevzeli svet. Kizomba je ples, ki vaju bo zazibal v neverjeten občutek čutne povezanosti in v tebi obudil pristni občutek ženstvenosti.

Oglej si ta video:

Osnovni koraki in gibanje telesa v kizombi izhajajo iz sembe (tradicionalni ples iz Angole), spremenil pa se je karakter plesa. V ospredje sta prišla posebna po­vezanost in občutek v paru, ki ga najdemo le v kizombi – tesno prepletanje teles in popolno sožitje med plesalcema.

Čar kizombe: Tu številne kombinacije in triki niso pomembni – začarala te bo, da se boš popolnoma prepustila glasbi in sprostila gibanje svojih bokov. Ko bosta vajini telesi zaplesali kot eno, se bo ustvarila neverjetna energija, ki je ne boš kar tako pozabila. S prsti zapleši na: www.kizomba.si in na www.buba.si.

Argentinski tango

>> Ples v objemu

Čisto pravi tango – nenastopaški, sanjav in srčen, ki se mirno in molče dogaja med dvema osebama. Tango je hoja v objemu. Je ples brez vnaprej pripravljenih figur, kjer se morata plesalca sporazumeti s telesom.

tango

Je ples improvizacije, kjer vsak par pleše na isto glasbo z različnim tempom, različnimi koraki. Zelo poseben je objem, kjer se morata oba počutiti udobno in varno. Za tango radi rečemo, da plešemo, medtem ko se objemamo.

Čar povabila na ples: Plesalec povabi plesalko na ples s pogledom. Če si plesalka želi plesati z njim, prikima in počaka, da plesalec pride ponjo. Če pa ne želi plesati z njim, odvrne pogled oziroma pogleda drugam ali drugega plesalca. Šole tanga ti ne omogočajo le vaj in čudovitih čutnih plesov, v katerih se učiš sporazumevanja z njim brez besed, ampak tudi milonge s tradicionalno tango glasbo vsak konec tedna. S prsti zapleši na: www.tango.si.

Flamenko

>> Podžge temperament

Temperamenten ples, ki v tebi zbuja tako najnežnejša čustva in gibe kot najbolj odločne odzive tvojega telesa, misli in čustev, obenem pa je neskončno lep na pogled in še kako ženstven.

Ko boš osvojila ponosno držo flamenka, osnovne ritme in stile plesa, tehniko nog in rok, boš začela izražati čutnost skozi gibe telesa, spoznavala svojo temperamentnost in temperament tega močnega plesa ter zadihala čisto nov svet. Končno boš obvladala čustvene naboje veselja, žalosti in ljubezni in jih izrazila skozi čudovit ples.

flamenko

Čar flamenka: Skozi ples boš sprostila in utrdila tako svoje telo kot svoja čustva in misli. Po eni strani te bo odpeljal v vročo in eksotično Španijo, po drugi strani pa te bo povezal s samo sabo, svojimi čustvi in mislimi. S prsti zapleši na: www.coraviento.com.

Ples ob drogu

>> Poln erotike

Je intimen izrazni ples, ki zahteva dobro telesno pripravljenost, hkrati pa poudarja ženskost skozi prizmo intimnosti in zapeljivosti.  Ples, ob katerem na novo spoznavaš telo ob kombinaciji plesa in akrobacije, ki ju izvajaš na navpičnem drogu in ob njem.

Z zapeljivimi in mehkobnimi akrobatskimi gibi s prepletanjem elementov jazz baleta, čutnega izraznega plesa, ritmične gimnastike in pilatesa je to zabavna, razgibana in izvrstna vadba za oblikovanje telesa, primerna za vsako žensko. Tvoje telo bo postopoma postajalo vse skladnejše in ja – do poletja ga boš utrdila do popolnosti.

ples ob drogu

Čar plesa ob drogu: Ob čutni glasbi boš odkrivala svojo novo čutnost in seksapilnost, obenem pa bo tvoje telo postajalo skladnejše in gibčnejše. S prsti zapleši na: www.mademoiselle.si.

Latino solo

>> Prelevi te v seksi latino

Obožuješ latino vzdušje, pa nimaš plesnega partnerja? Nič zato! Na tečaju se boš naučila osnovnih in naprednih korakov salse in drugih latinskoameriških plesov, ki jih boš združila v atraktivne plesne koreografije, ki te bodo popeljali na Kubo, v Portoriko, Kolumbijo, na Karibe in še kam.

Latino solo je zate, če želiš napredovati v plesnem izrazu, interpretaciji na glasbo, tvoje telo bo prožno in vedno bolj seksi. Za začetek potrebuješ lahka oblačila, lahko si bosa, še bolje pa se boš počutila v plesnih čevljih, saj se boš v njih takoj počutila veliko bolj seksi in tudi tvoji gibi bodo drugačni.

Čar latina solo: Vedno bolj sproščena in vesela boš, najprej le po urah plesa, a kmalu bodo tvoji gibi in počutje postali bolj seksi v vsakdanu, tudi med hojo in sestanki. S prsti zapleši na: www.plesnomesto.si.

Orientalski ples

>> Prebuja ženstvenost

Ples, ki v osnovi izvira iz egipčanske folklore, tvorijo predvsem nežni in subtilni gibi medenice, ki so prijetni, obenem pa krepijo medenične mišice, mišice medeničnega dna in trebušne mišice ter sproščajo napetost v spodnjem delu hrbta. Večina gibov orientalskega plesa je naravna in ti bo pomagala, da se boš počutila bolj graciozno.

Čar orientalskega plesa: Prebuja ženstvenost v tebi, pa če si stara 18 ali 48 let, obenem pa ohranja zdravje kardiovaskularnega sistema ter pomaga odganjati osteoporozo, zato se nanj vpišita skupaj z mamo.

orientalski

Čeprav se bosta učili skupaj, bo vajin ples popolnoma drugačen – tvoj iskrivo navdušujoč, mamin pa ženstveno graciozen. Nepo­zabni trenutki za vajino ženstvenost! S prsti zapleši na: www.kuod-bayani.com.

Besedilo: Petra Arula
Fotografije: Profimedia