6 razlogov za počitnice na Hrvaškem

Končno se je Hrvaška znašla v Evropi – hitro spakiraj kovčke, zloži še vse športne pripomočke in – pozdravljeni, morje, festivali, glamur in žur!

25. 6. 2013

Letos tudi na Cosmu navijamo za počitnice pri južni sosedi, ker:

Je blizu in nam ni treba tehtati kovčkov, temveč lahko v avto napokamo čisto vse, kar mislimo, da nam bo na dopustu lahko prišlo prav.

Telefonirale bomo ceneje – po evrops­kih cenah, ki so za kar 80 % nižje od tistih, ki smo jih preplačevale zdaj.

Poleg kartice za evropsko zdrav­stveno zavarovanje nam v denarnico ne bo več treba tlačiti papirja s podatki o zavarovancu, obenem nam ne bo treba doplačevati za vsako 'nenujno' zdravstveno storitev – stroški bodo do višine, ki velja v Sloveniji, poravnani.

Na meji se bomo še vedno ustavljale, a tam bo le policijski nadzor (carinikov pa ne več).

Iz prtljažnika nam ne bodo več metali kraškega pršuta, mamine marmelade, vina iz stričevega vinograda ...

Kosmati prijateljčki bodo z nami potovali na dopust brez posebnih postopkov na meji.

Otočje doživetij

Še ne veš, kam bi šla letos na morje? Predrami svojo avanturistično plat, raziskovalno žilico, športno divo, romantično dušo ali SPA-princeso. Nekaj namigov:

Za športnice

Na otokih Cresu, Lošinju, Iloviku, Susku in Unijah te čaka 250 km poti za sprehode, tek, kolesarjenje, rolanje. Hoteli in kampi ponujajo nešteto aktivnosti.

Cosmo namigi: športna avantura na Lošinju (www.apoksiomen.com), ActiveTrekking (Hotel Mare maresuites), Geochaching in nordijska hoja (www.val-losinj.hr).

Za zaljubljenke

Že aromaterapija otočja in nešteto mož­nosti, da počneta skupaj kaj drznega, sproščujočega, uživaškega, je prava za zaljubljence – tu se lahko celo poročita! Da bosta čim lepše opremila svoj novi dom, obiščita Lošinjsko šolo dizajna interiera ali pa poletita na panoramski let Love is in the air (www.capelli-tourist.hr). Če želita posebno romantično doživetje, izberita aranžma Romansa za dva (www.losinj-hotels.com). Na večerjo pojdita v Osor – starodavno mestece na robu Cresa, kjer poleti zaživi kultura.

Za avanturistke

Postani 'surviver' – z lastno orientacijo se znajdi v naravi Cresa in Lošinja (www.televrin.hr), ali pa prekolesari creško tramontano ... (www.losinia.hr). Če te vleče na čoln, je razgibano otočje idealna smer. Z malo sreče boš na poti videla delfine, saj jih v okolici dišečih otokov plava 150. Nujno obišči Unije, precej divji otok z enim mestom, eno trgovino, eno restavracijo, enim letališ­čem in brez ceste. Všeč ti bo tudi Susak – poleg kozarca domačega vina, lepih plaž in pravkar ujetih rib na žaru v domači gostilni te bodo pritegnili prebivalci otoka s svojstveno govorico, običaji in oblačenjem.

Za ljubiteljice SPA-jev

Preizkusi najrazličnejše tretmaje, ki dihajo arome zeleno-modrega otočja (vsak otok, ki ga boš obiskala, ponuja svojo masažo: Susak stressrelif; Unije rejuvenation; Ilovik flowerexpirience); ter naredi spominke za domov – v Wellness hotelu Aurora se lahko prijaviš na lošinjsko aromaterapijo za začetnike ali eko kozmetiko iz kuhinje.

Pripravila: Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri