5 zgodovinskih odkritij, ki potrjujejo, da smo ljudje čudaki

Včasih se ob branju zgodovinskih dejstev začudimo, da je naša vrsta sploh uspela preživeti do danes.

26. 8. 2013

NAJSTAREJŠI KONDOM

Najstarejši kondom, ki so ga našli, naj bi bil iz davnega leta 1640. Izdelan je bil iz črevesja prašiča, po uporabi pa ga je spolno ozaveščen ljubimec iz 17. stoletja spral z mlekom in ga tako pripravil na ponovno uporabo.

Najstarejši kondom
Prvi kondom, ki je verjetno bil uporabljen desetkrat. Stokrat? Vir: wikipedia

OBLEKA Z OTROKOM

V Srednjem veku v severnih pokrajinah Anglije zimska oblačila za otročičke zašili kar okoli otroka. Otrok je v teh oblačilih ostal celotno sezono, vse do pomladi, zato umivanja otrok med zimo praktično niso poznali. Ne, tudi mi si nočemo predstavljati kako prijetno je moralo dišati...

USTNA HIGIENA

Antični Rimljani so dobro vedeli, kako pomembno je ohranjati ustrezno ustno higieno, da ti zobje ne popadajo ven, preden si zrel za položaj cesarja. Njihov poglavitni izbor ustne vode je vključeval nam vsem zelo poznano tekočino: človeški urin.


Antični Rimljani in Bear Grylls - ker danes očitno za dovolj denarja lahko spiješ marsikaj.

BOLEČA POTREBA

Do leta 1930 je toaletni papir lahko vseboval trske. Ja, tiste tanke lesene igle, ki si jih včasih nespretno vlečeno izpod kože na prstu, ste v starih časih lahko občutili prav tam, kjer jih ne bi želeli čutiti nikoli! Leta 1930 so predstavili Northern Toilet Paper, ki so ga predstavili kot "toaletni papir brez trsk!". 

Boleča potreba
Nekako takole je toaletni papir bil videti pred 1930 - in vsak obisk stranišča je bil svojevrstna avantura.

ZELO NEVAREN ALKOHOLNI MAČEK

V času prohibicije v Združenih državah, je državna vlada namenoma zastrupljala alkoholne pijače, da bi ljudi odvrnila od popivanja. Prekupčevalci z alkoholom so zato najeli kemike, ki so odstranjevali strup iz alkoholnih pijač, a je vlado to le spodbudilo, da uporablja še močnejši strup. Do konca prohibije je zaradi zastrupitev umrlo preko 10.000 ljudi. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri