5 načinov, kako lahko ta december pomagaš ljudem v stiski ❤️

Če si ta december pripravljena pomagati, se lahko lotiš enega od spodnjih načinov. 🎄

5 načinov, kako lahko ta december pomagaš ljudem v stiski ❤️ (foto: Unsplash.com/Roberto Nickson) Unsplash.com/Roberto Nickson
18. 12. 2019 | Promocijsko sporočilo

Ti december in prazniki veliko pomenijo, in vedno znova nestrpno pričakuješ začetek prazničnega vzdušja? 

Letos lahko skupaj poskrbimo, da bodo v tem mesecu uživali čisto vsi! Če si res želiš pomagati, ampak tudi sama nimaš ravno veliko, smo ti dekleta z uredništva spodaj pripravila 5 načinov, kako se tega lahko lotiš.

1. Podari svoj čas

Prostovoljstvo je po podatkih statističnega urada v Sloveniji precej priljubljena oblika pomoči, saj kar 32% odraslih Slovencev daruje svoj čas tistim, ki potrebujejo pomoč.

Kaj lahko storiš? 

Pobrskaj po spletni strani Slovenske filantropije in se odloči, v kateri organizaciji bi želela pomagati. V Sloveniji jih je že več kot 1600, zato boš zagotovo našla takšno, ki ti je pisana na kožo.

2. Daruj kri

Si kdaj pomislila, da bi darovala kri? S tem lahko osebi dobesedno rešiš življenje, saj kri (samo v Sloveniji) nekdo nujno potrebuje vsakih 5 minut. 

Kaj lahko storiš?

Kri lahko daruješ, če si stara med 18 in 65 letom, in tehtaš več kot 50 kg, ter če si dobrega počutja in zdravja. Kri lahko daruješ vsake 4 mesece, najbolj preprosto pa se boš organizirala tako, da se vpišeš v spletno bazo krvodajalcev. Najdeš jo tukaj.

3. Podari svoja stara oblačila

Zagotovo imaš v načrtu prevetritev svoje garderobne omare, imamo prav? V tem primeru, oblačila, ki jih ne potrebuješ več, odnesi na humanitarne organizacije ali neposredno k družini, ki jih res potrebuje. Tebi se morda zdijo 'stare', nekomu pa lahko zimo ovijejo s toplino. ❤️

Kaj lahko storiš?

Krajev, kjer lahko odložiš oblačila je več; pobrskaš lahko po zbirnih centrih Karitasa (tukaj), svoje stvari lahko objaviš na spletni strani podarim.si, ali pa preko prijateljev, učiteljev in poštarjev izveš, katera družina potrebuje tvojo pomoč, in jo neposredno osrečiš s paketkom.

4. Daruj svojo dohodnino

V skladu z Zakonom o dohodnini ima vsak davčni zavezanec v Sloveniji možnost, da del svoje dohodnine nameni organizaciji, ki delujejo v javno dobro.

Gre za super način, da lahko finančno podpreš organizacijo, katere namen ti je blizu, brez, da bi se to poznalo na tvojem bančnem računu. 

Kaj lahko storiš?

Več o tem, kako lahko svojo dohodnino nameniš javni organizaciji, si preberi tukaj.

5. Podeli nasmehe

Nasmeškotek je dobrodelen piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.

Prav njim so namenjena sredstva, zbrana od prodaje Nasmeškotkov v trgovinah HOFER, ki jih v decembru lahko kupite po ceni 1 evro.

Z zneskom, ki so ga v preteklosti z omenjeno akcijo že zbrali, so številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočil počitniške dogodivščine, izvenšolske dejavnosti in nakup tudi čisto osnovnih življenjskih potrebščin. 

Kupi piškotek podeli nasmeh, in pomagaj tudi TI. ❤️

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri