5 čudovitih dogodkov, ki jih moraš obiskati in doživeti v Sloveniji (do KONCA LETA 2017)

Zadnji teden decembra bo obisk Kongresnega trga obvezen! Poleg lučk, kuhančka in prazničnih stojnic se boš v tem tednu lahko razveselila tudi fantastičnih dogodkov.

5 čudovitih dogodkov, ki jih moraš obiskati in doživeti v Sloveniji (do KONCA LETA 2017) (foto: Unsplash.com/Isai Ramos) Unsplash.com/Isai Ramos
25. 12. 2017

Že nekaj let zapored se v zadnjem decembrskem tednu na Kongresnem trgu (in tudi po drugih lokacijah v centru Ljubljane) zvrstijo odlični koncerti na prostem, za katere ni treba plačati nobene vstopnine! 

Tudi letos bo dogajanje med 26. in 30. decembrom izjemno pestro. Organizatorji so pripravili kombinacijo domačih in tujih izvajalcev, med katerimi bo zagotovo vsak našel nekaj zase.

Torek, 26. 12. 2017, ob 20:00

V torek bo kot prva nastopila skupina Joker Out, ki bo ogrela množico za še dva izvajalca, ki sta slovenskim rock dušam zelo pri srcu. Glavne zvezde večera bodo namreč Pero Lovšin in Španski borci, pozno v noč pa bodo igrali Big Foot Mama

Sreda, 27. 12. 2017, ob 20:00

Kot predskupina bo nastopil Žan Serčič, ki se ga lahko spomniš iz druge sezone oddaje Slovenija ima talent. Letos je navdušil s skladbo Letim, ki ji lahko prisluhneš tukaj. Nato bo oder prevzel Samuel Lucas, ki bo poskrbel, da bodo glasilke ogrete za zadnjega izvajalca večera, in sicer bo nastopil še Halid Bešlić.

Četrtek, 28. 12. 2017, ob 20:00

Koncertno dogajanje v četrtek bo namejeno vsem ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe. Kot predskupina bo nastopil Trio Utrip, za njimi bo na oder stopil Ansambel Saša Avsenika. Dogajanje pa bodo zaključili Čuki. Predlagamo ti, da se ta dan namestiš malo bolj stran od odra, da boš imela dovolj prostora za ples. ;)

Petek, 29. 12. 2017, ob 20:00

Zale Smolnikar se prav tako verjetno spomniš iz oddaje Slovenija ima talent in avtorskih skladbah, s katerimi se je predstavila. Na oder bo stopila pred skupino Lačni Franz. Ob koncu večera pa bomo s skupino Prljavo Kazalište peli: "Ne zovi mama doktora ..."

Sobota, 30. 12. 2017, ob 20:00

Verjamemo, da bo tudi v soboto Kongresni trg napolnjen do zadnjega kotička. Za začetek bo na oder stopil Peter Vode, ki je v prvi oddaji Slovenija ima talent navdušil s svojo izvedbo pesmi Tears in Heaven avtorja Erica Claptona. Za njim bodo oder prevzeli Tabujevci, za katere ne dvomimo, da bodo navdušili občinstvo. Za zadnji nastop večera pa bo poskrbel Ivan Zak, ki je pred dvema letoma prav tako nastopil na Kongresnem trgu.

 

Ne glede na to, ali boš šla le na en koncert ali pa boš Kongresni trg 'okupirala' kar vseh pet dni, ne pozabi na toplo obutev in topla oblačila!

Pripravila: Tamara Bastarda
Vir: visitljubljana.com

Preberi še: Kam na sankanje s prijatelji? (TOP lokacije v Sloveniji)

Priporočamo tudi: 6 super idej, kaj lahko počnete s prijateljicami v magičnem decembru