3 super filmi, ki jih moraš videti čim prej!

Zbrskali smo tri super filme: eno noro lepo romantično komedijo, slovenski Julija in alfa Romeo ter film z resnično zgodbo o ameriški tekaški legendi.

Rebecca Hall nas navdušuje v filmu Tumbledown. (foto: Profimedia) Profimedia
25. 2. 2016

1 Tumbledown - v kinu od 3. marca

V začetku marca bo v kinodvoranah širom Slovenije zavel pridih pomladi, ki ga bo na velika platna prinesla romantična komedija Tumbledown.

V njej bosta Rebecca Hall kot žalujoča vdova in Jason Sudeikis kot zvesti oboževalec stkala nenavadno partnerstvo, da bi s skupnimi močmi napisala biografijo tragično preminulega glasbenika.

Brskanje po njegovem življenju in smrti bo v njima sprožilo iskrico ponovnega začetka, ko bosta počasi sestavljala razbite delce lastnega življenja in odkrivala svetel obet prihodnosti. 

Oglej si napovednik:

2 Julija in alfa Romeo

Slovenski mladinski film, režiserja Blaža Završnika, Julija in alfa Romeo, bo 27. februarja premierno predstavljen na 44. FEST-u, uglednem mednarodnem filmskem festivalu v Beogradu.

Domačo premiero je film doživel lansko jesen, v glavnih vlogah pa poleg mladih igralcev Daria Nožiča Serini, Špele Colja, Katje Škofic in Jana Gerl Korenča nastopajo že uveljavljeni igralci, kot je Andrej Nahtigal in Aleksandra Balmazović; na filmskem platnu pa sta se preizkusili tudi igralka Ana Dolinar in priznana balerina Ana Klašnja.

V petek, 26. februarja, bo film v Sloveniji izšel na DVD-ju!

Oglej si napovednik:

3 Tekač - v kinu od 25. februarja

Resnična zgodba o ameriški sprinterski legendi Jesseju Owensu

Dosežki Jesseja Owensa na olimpijskih igrah 1936 v Berlinu so ga povzdignili med legende. Takratna nacionalsocialistična oblast v Nemčiji je igre izkoristila v propagandne namene, v atletiki pa je v posmeh takratni "arijski" Nemčiji in njenemu voditelju Adolfu Hitlerju vrhunske rezultate dosegel temnopolti športnik z zmagami na 100 in 200 metrov, v skoku v daljino in na 4 x 100 metrov.

Oglej si napovednik:

Oglej si še ganljive fotografije deklice, ki je odraščala z divjimi afriškimi živalmi (FOTO)!