3 popolnoma neuporabna dejstva, ki jih moraš vedeti

Zakaj jagoda ni jagoda, zakaj kenguruji ne skačejo vzvratno in katera žival ima največji penis? Vse odgovore najdeš v tem članku!

22. 9. 2015 | Promocijsko sporočilo

Jagoda ni jagoda

Jagoda v botaniki pomeni enostavni sočni zaprti plod, ki se tvori iz cvetnega pestiča. Jagode delajo vinska trta, paradižnik, paprika, krompir, borovnica, limonovec in ribez. Mnogi plodovi, poimenovani »jagode«, pa ne ustrezajo botaničnemu kriteriju, ker je plod nastal iz drugih delov cveta ali rastline. Plodovi maline, robide in jagodnjaka, ki ga radi poimenujemo »jagode«, nastanejo iz socvetja in v botaniki veljajo za birne in ne jagodne plodove.

Vitičnjaki imajo največje razmerje med telesom in penisom

Vitičnjaki so skupina morskih rakov, ki (z izjemo nekaterih zajedavskih vrst) živijo pritrjeno in imajo zato zelo spremenjeno telesno zgradbo. Spolno razmnoževanje je zaradi pritrjenega načina življenja težavno, zato je penis samcev izredno iztegljiv in je glede na razmerje med velikostjo penisa in velikostjo telesa verjetno najdaljši v živalskem kraljestvu. Ko se njihov penis raztegne, je lahko kar osemkrat večji od njihovega telesa.

Kenguruji ne morejo skakati vzvratno

Kenguruji so najbrž eni izmed najbolj slavnih sesalcev, a večina ljudi ne ve, da lahko skačejo samo naprej. Razlog za to tiči v njihovem izrazito mišičastem repu, ki ga uporabljajo kot peto okončino, s pomočjo katere lovijo ravnotežje. Kenguruji lahko skočijo dlje kot 9 metrov, a zaradi ogromnega repa in nog ne morejo skakati nazaj.

Morda se ti zdi ta članek uporaben ali pa tudi ne. Verjamemo pa, da je novi paket ORTO ELASTIK res uporaben. Preveri zakaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri