3 mobilne igre, ki jih preprosto moraš preizkusiti (in jih boš želela igrati ves čas)

Svet mobilni iger se širi hitreje kot mu lahko sledijo tudi najbolj zagreti igralci. In če se ti je zdelo, da je to področje polno čudaških pošasti, besnečih zmajev in neprepričljivih izmišljotin, te bo presenetilo, da so mobilne igre vedno bolj priljubljena oblika zabave tudi za tiste, ki jih doslej video igre niso ravno prepričale. Tu so trije naslovi, ki te bodo prijazno popeljali v malce drugačne dimenzije.

3 mobilne igre, ki jih preprosto moraš preizkusiti (in jih boš želela igrati ves čas) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
7. 6. 2023 | Promocijsko sporočilo

Pokemon GO

Pokemon Go je že utečena mobilna igra. Izšla je leta 2016, a so se razvijalci skozi leta ogromno naučili in že takrat revolucionarno igro skozi čas dodelali s popravki, ki še vedno privabljajo nove igralce, starim pa dajejo številne razloge, da se ponovno podajo na lov za divjimi Pokemoni.

Zakaj je ta igra tako posebna? Ker je nadvse inovativna v tem, da celotno našo okolico spremeni v igralno polje. Lov na Pokemone namreč izvajaš kjerkoli, kadarkoli, dodatne bonuse in pripomočke pa prejemaš na izbranih lokacijah v okolici – recimo pri spomenikih, galerijah, pomembnih ustanovah. Tako celotno tvoje mesto postane igralnica, seveda pa si želiš kdaj oditi še kam dlje, da odkriješ, če se morda kje na Krasu ali pa na Dolenjskem podolju skrivajo kakšni bolj redki (in zato toliko bolj dragoceni) Pokemoni.

Še več – nove Pokemone lahko pridobiš tudi iz najdenih jajc. Da se izvalijo, pa morajo doseči določeno stopnjo v inkubatorju. Kako jo dosežeš? S sprehajanjem! Tako je -  igra te aktivno vabi na sprehod samo zato, da lahko dobivaš še več Pokemonov. In ko bo tvoja zbirka začela bogateti, ne boš želela nehati, sprehodi pa ti bodo postali najljubši (in najbolj zabaven) del dneva.

Genshin Impact

Tvoj mobilni telefon se bo zagnal z vso silo, da bo lahko prikazoval grafične krasote te bogate pustolovščine, ki so jo mnogi mediji označili za eno najlepših mobilnih iger. Genshin Impact sicer ni strogo mobilna igra, saj jo lahko igraš tudi na drugih platformah, a kaj, ko ni lepšega kot to, da se v pisani fantazijski svet Teyvat potopiš kjerkoli in kadarkoli. 

Formula, ki jo igra precej brez sramu kopira od legendarne Zelde: Breath of the Wild, tu deluje v neki čisto svoji popolnosti, ki te v neslutene dimenzije popelje z zasvajajočo igralnostjo in odlično izpeljano zgodbo. Kompleksna, dodelana in nadvse zabavna digitalna avantura.

Among Us

Si ena tistih, ki v vsakem psihološkem trilerju ali kriminalki takoj ugane, kdo je morilec? Potem moraš preizkusiti divje popularno večigralsko igro Among Us, ki klasični whudunit spreminja v napet preplet intrige, komunikacije, prevar in skritih indicev. 

Zadeva teče takole: povežeš se s skupino soigralcev, ki se znajdejo na vesoljski ladji. Ladja je sabotirana in zato zahteva različne dejavnosti, da se jo ohrani v obratujočem stanju – a saboter je še vedno med vami. Nekdo od igralcev je namreč na začetku igre določen za morilca. Njegova naloga je enostavna – pobiti vse soigralce preden ga odkrijejo in izstrelijo v vesolje. 

Vsakič, ko morilcu uspe izvesti umor, se igra zaustavi in preostali igralci imajo kratek posvet in glasovanje, kjer skušajo določiti, kdo med njimi je vsiljivec. Kaj pa, če igra določi, da si vsiljivec ti? Boš znala spretno pregovoriti svoje soigralce, da si nedolžna in morda celo krivdo prevaliti na nekoga drugega? Ti že postaja jasno, zakaj je tole ena najbolj popularnih spletnih iger, kajne?

Da lahko igraš kjerkoli in kadarkoli potrebuješ ...

... podatke! Mnogo njih. Morda kar - neomejeno. Tule vskoči Telemach, ki je tako za obstoječe kot nove naročnike pred časom nadgradil mobilne pakete družine VEČ, da zdaj dobiš čisto pravo neomejeno količino podatkov. V izbranih paketih namreč ponujajo neomejen prenos podatkov brez zmanjšanja hitrosti po doseženi določeni količini prenosa. Tako bo igranje najljubših mobilnih iger vedno optimalna izkušnja.

Mobilni paketi družine VEČ sodijo med največje Telemachove prodajne uspešnice in v podjetju jih redno nadgrajujejo zaradi vedno večjih potreb uporabnikov. V skladu s strategijo zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje so nenehnih izboljšav deležni tako novi kot obstoječi uporabniki. Po tem, ko so leta 2019 v podjetju poskrbeli za pravo revolucijo in v paketu NAJVEČ ponudili neomejen prenos podatkov, so lani poskrbeli za še en velik mejnik, s katerim bodo navdušili svoje uporabnike. Tudi v najbolj prodajanem paketu ŠE VEČ je namreč prenos podatkov neomejen.