3 jutranje navade, ki ti bodo polepšale dan

Jutra – nekomu najlepši del dneva, drugi bi jih raje kar prespali. A delovni dnevi pogosto zahtevajo zgodnje prebujanje, ki se ga številni kar ne morejo navaditi. Kaj storimo, da si polepšamo prve jutranje ure? Vse, kar potrebujemo, je dobra rutina!

3 jutranje navade, ki ti bodo polepšale dan (foto: Barcaffe) Barcaffe
13. 5. 2022 | Promocijsko sporočilo

Ko avtomatiziramo svoja jutra, razvijemo navade, ki končajo izčrpavajoče dejavnosti, kot so dremeži, odločanje, kaj jesti ter neumorno pomikanje gor in dol po ekranu mobilnega telefona. Odločitev početi stvari, ki spodbujajo dobro počutje in jutranji zagon, je prvi korak do jutranjih navad, ki ti bodo dobro voljo pomagale držati ves dan.

1. Pospravi posteljo

Drži, pospravljanje postelje je tehnično opravilo, vendar je lahko tudi preprost korak, da se počutite dobro. Razlogi so številni: veliko pripomore k temu, da je tako vaš prostor kot um manj obremenjen, spodbuja dobro higieno spanja (kdo ob koncu dneva ne želi leči v sveže postlano posteljo?), prav tako pa podzavestno opravi tudi nekaj psihološkega dela.

2. Odloži prebiranje novic na družbenih omrežjih

Vsakič ko preverimo svoje telefone, še posebej po dolgi odsotnosti - na primer, ko spimo, v svoj možganski prostor povabimo poplavo nepotrebnih informacij, ki nam preusmerijo tok jutranjih misli, slabe novice pa zagrenijo dan. In za mnoge od nas velja, da - ko enkrat preverimo telefone, smo nanje precej priključeni do konca dneva. Zakaj ne bi ta opravek vsaj za malo odložila ali pa navado zamenjala s kratkim razgibavanjem telesa?

3. Nasmej se ob dobri kavi

Prihrani čas in si skuhaj kavo, ki je pripravljena v manj kot minuti. Priprava turške kave Barcaffè Black'n'Easy je povsem enostavna: vsebino vrečke streseš v skodelico, preliješ jo z vročo vodo in kava je pripravljena. Da bi ti še dodatno polepšali jutra, pa so na Barcaffè pripravili serijo zabavnih videoposnetkov, po ogledu katerih se ti bo prepevalo še ves dan. Tu je eden od njih: