20 stvari, ki jih moraš narediti, preden boš stara 35

Ni pomembno, če je tvoja 'petintridesetka' še leta stran ali pa je že tik pred vrati – s tem seznamom lahko že danes začneš pridobivati izkušnje, ki jih za svojo super prihodnost potrebuje vsaka bejba.

20 stvari, ki jih moraš narediti, preden boš stara 35 (foto: Profimedia) Profimedia
10. 4. 2021

1. Reši se starih zamer. Če jih pustiš za seboj, boš imela prostor za prijetnejše stvari.

2. Nauči se biti spontana. V petek popoldne spakiraj in se za vikend odpelji 'za nosom' – brez načrtovanja in dolgih priprav. Opogumiš se lahko tudi za potovanja v zadnjem hipu.

3. Opusti besedne zveze, ki so ti družbo delale v srednji šoli (na primer 's fulom', 'kulsko' ...). Od njih nimaš niti ene koristi.

4. Naredi si fotoknjigo svojih najljubših fotografij v tradicionalni papirnati obliki, ki jo boš lahko prijela v roke, kadarkoli se ti bo zahotelo.

5. S fantom obiščita poceni motel z enim samim namenom – seks. Po 35. boš imela previsoke zahteve, da bi se ti to zdelo sprejemljivo.

6. Misli na zelo oddaljeno prihodnost in si začni plačevati dodatno pokojninsko varčevanje.

7. Si samska? Privošči si fanta za eno noč. Seveda ne pozabi na kondom ... in naj ti takšne igrice ne pridejo v navado.

8. Povabi se na večerjo. Sama. Telefon pusti doma, sedi za najboljšo mizo v restavraciji ter uživaj v izjemni hrani in enkratni lastni družbi.

9. Nauči se organizirati in gostiti popolno žensko koktajl zabavo. Dress code: mala črna oblekica.

10. Pristani na zmenek na slepo, ne da bi se že vnaprej pozanimala o fantu. Pojdi in se prepusti.

11. Karkoli počneš, počni s srčnim razlogom – naj te ne žene vedno denar, temveč kdaj tudi nesebična pomoč sočloveku ali naravi.

12. Kupi si kos nakita, v katerega si se zaljubila na prvi pogled, bodisi zato, ker izraža tvojo osebnost, bodisi zato, ker gre tako čudovito k tvoji novi oblekici.

13. Odstrani prijateljstva, ki to niso več. Ljudi, ki so te prizadeli in jim ne moreš veš zaupati, v svojem življenju ne potrebuješ!

14. Svoj krog prijateljic in prijateljev raje razširi s podobno mislečimi osebki – najdeš jih v družbi tistih, s katerimi se res dobro razumeš.

Venerin gozdiček: TO so najbolj VROČI trendi britja tam spodaj (s fotkami)

15. Nauči se novega tujega jezika. To znanje ti razširi obzorje, polega tega pa nikoli ne veš, kdaj ti bo prav prišlo, če boš vedela, kako Francozu poveš, da je simpatičen (ali Italijanu, naj te pusti pri miru) ...

16. Izberi svoje najljubše vino in razišči podrobnosti o njem. Do strokovnih odgovorov na vprašanja, kako opišeš njegov okus, kakšne note skriva in na kaj spominja njegova barva, ti bo pomagal somelje.

17. Poslovi se od oblačil, ki se ne ujemajo s tvojim slogom. Raje nosi stvari, ki poudarijo tvoje lastnosti in te naredijo še bolj seksi.

18. Prosi za povišico ali dodatek k plači, ko veš, da si si ga zaslužila. To je nujno za razvoj tvoje kariere.

19. Kupi si najbolj pregrešen seksi pripomoček, ki si ga lahko zamisliš. Če ti je nerodno iti v trgovino, ga naroči prek spleta.

20. Izberi si vzornico ali vzornika in vzemi to osebo za zgled pri katerikoli dobri lastnosti, ki jo ima – smisel za modo, dobrodelnost, odnos do sveta ...

Te čokoladice si lahko privoščiš BREZ slabe vesti, saj imajo manj kot 100 kalorij (vključno s Kinder in Milky Way)

Besedilo: Manca Kraševec,

foto: profimedia.si