15 nasvetov za top oktober

Veliko tega se dogaja te dni, še več pa se ima zgoditi. V nadaljevanju preveri naš jagodni top izbor, ki se obeta v oktobru.

8. 10. 2014

1. Tetoviraj se

Že peto leto zaporedoma se bodo pri nas zbrali domači in tuji tetovatorji ter pripravili šov za ljubitelje tatujev ter zgolj radovedne obiskovalce. Če te mika nova tetovaža, se med 17. in 19. oktobrom ponjo odpravi v Maribor, v Univerzitetni športni center Leona Štuklja.

tetoviranje

2. Bodi potnik

Tokrat te bo 18. v mesecu na Dunaju zabaval Passenger s svojo uspešnico Let Her Go, štiri dni pozneje pa še The 1972. Morda se splača nekaj dni ostati kar tam.

3. Country zvezdnica

Taylor Swift je spremenila žanr in se prvič podala izključno v pop vode. Album 1989 ima v naslovu letnico pevkinega rojstva, na njem pa je med drugim že razširjena pesem Shake It Off.

4. Prestraši prijatelje

Leto je spet naokoli in zopet se ti ponuja odličen izgovor, da nekoga prestrašiš ali pa vsaj prirediš zabavo za noč čarovnic. Kostumi, maske, krvave sladice in megleni napitki bodo tvojo zabavo naredili še bolj srrrhljivo.

5. Živi več življenj

Tvoja najljubša računalniška igra je doživela četrto popolno preobrazbo. Sims 4 ponujajo možnost natančnega oblikovanja simčkov, nove možnosti gradnje in bolj zapletena čustva virtualnih ljudi.

6. Poslušaj

The Kooks, indie rock skupina, so pripravili nov album Listen, na katerem so skladbe, ki jih brez težav dodamo na spisek tistih, v katere smo zaljubljene.

7. Vračaj točno

Ko potuješ s prijatelji, je vedno nekdo tisti, ki denar založi za hrano, drugi za bencin ali najem čolna. Da ne bo prišlo do napak pri računanju in beleženju stroškov, si na telefon naloži aplikaciji Splitwise ali Expense Share + Tip Calculator, ki ti bosta to nadlogo zelo olajšali.

8. Seksi sosed Alice Clayton

Vroče branje. Caroline Reynolds ima vse, kar si šestindvajsetletnica lahko želi. No, ja, razen zadovoljivega spolnega življenja. Pravzaprav se edine spolne dejavnosti v Carolininem življenju dogajajo v stanovanju njenega novega soseda Simona Parkerja. In to vsako noč, vedno z drugo žensko, na ves glas in tako strastno, da se tresejo stene. Dobesedno. Končno Caroline neke noči prekipi in odloči se, da se bo z glasnim sosedom soočila.

9. Kuhinja za prave moške

Knjiga, ki mu jo gre podtakniti. Orodjarna je druga knjiga kuharskih namigov in receptov Boštjana Napotnika. Njena predhodnica, Kuhinja za prave moške, je s skoraj 8000 prodanimi izvodi velika slovenska knjižna uspešnica. Priljubljeni blogovski chef Boštjan Napotnik je v svoji prvi knjigi raziskoval, kakšno je »moško« stanje duha za štedilnikom. Z nadaljevanjem, Orodjarno, pa se Napo posveti orodjem, ki jih uporabljamo v kuhinji, pri čemer ni izbirčen, saj ga zanima vse: od najbolj primitivnih in preprostih do najnovejših hi-tech gadgetov.

10. Vlado Kreslin, Slovenija in jaz

Še vse do 10. oktobra bo Sloveniji gostila ameriško pisateljico Ruth Dupré, avtorico svojevrstne »biografije« Vlado Kreslin, Slovenija in jaz. Zgodbam Vlada Kreslina, ki jih je v knjigi Vlado Kreslin, Slovenija in jaz zapisala njegova ameriška oboževalka number one Ruth Dupré, bomo lahko prisluhnili v različnih krajih po Sloveniji. Sreda, 8. oktobra, bosta v Murski Soboti, četrtek, 9. oktobra, v Kopru in v petek, 10. oktobra pri Modrijanih v Škofji loki.

11. Prerokuj

Že od 18. septembra si v kinu lahko ogledaš film Čarovnija v mesečini, v katerem poskuša Colin Firth razkrinkati samooklicano jasnovidko Emmo Stone. Romantična komedija se odvija na slikoviti Azurni obali.

12. Ne izgubi upanja

Ko Sandri v petek zazvoni telefon, izve, da bo izgubila službo. Zdaj ima natanko en vikend časa, da jih ob neomajnem bodrenju svojega moža prepriča, naj za njeno službo žrtvujejo lastno povišico. Film Dva dneva, ena noč je že na sporedu v Kinodvoru.

13. Eksperimentiraj z glasbo

Po treh letih se v Slovenijo vračajo glasni SWANS z novim albumom To Be Kind, 16. oktobra boš ameriške rockerje lahko videla v Kinu Šiška.

14. Spoznaj Sredozemlje

Med prvim in petim oktobrom bo v Piranu potekal Festival evropskega in mediteranskega filma (FEMF). Letos so se še posebno posvetili filmu za otroke in mladino, potekali bodo tudi pogovori z ustvarjalci filmske umetnosti.

15. Delavnica kreativnega pisanja

Pridružiš se lahko programu delavnic kreativnega pisanja Gita joga, ki je zasnovan kot inovativen preplet kreativnega pisanja, prilagojenih tehnik geštalt terapije in joge. Namen delavnic je vzpodbuditi udeleženke in udeležence, da razvijajo zmožnost samozavedanja v odnosu do ustvarjalnega procesa in lastnih, notranjih vsebin. Delavnice vodita večkrat nagrajena, mednarodno uveljavljena pesnica in geštalt terapevtka Maja Vidmar in doktorica znanosti s področja študij spolov in literarne teorije Alja Adam, priznana pesnica ter učiteljica joge.