12 korakov do SAME SEBE – in to s ŠEPETALKO KONJEM!

Mogočnih ženskih herojk ti ni treba več iskati v knjigah in filmih. Živijo med nami in nas učijo, da lahko z nežno žensko energijo, trudom in iskrenostjo dosežeš vse. Z ljubeznijo pa ukrotiš tudi najbolj mogočne živalske energije! 

22. 7. 2019 | Promocijsko sporočilo

Magnificent Maelle je Francozinja, ki navdušuje z izjemnim čutom za komunikacijo s konji, tokrat pa se bo pridružila elitnim lipiškim jahačem, ki vedno znova očarajo z najtežjimi prvinami dresurnega jahanja. Prav tako pa nas lahko veliko nauči o samozavesti in dobrem počutju. Kaj nam je zaupala?

1. ŽIVI V TRENUTKU

Ko si s konji, moraš biti prisotna v trenutku, ne smeš razmišljati o preteklosti ali prihodnosti. Osredotočiti se moraš na sedanjost in popolnoma umiriti um. To služi kot oblika meditacije.

2. NE LAŽI IN NE SKRIVAJ OBČUTKOV

Konji lahko čutijo, kako se počutiš; čutijo tvojo energijo in občutke. To lahko hitro izkoristijo in postanejo neposlušni. Zato moraš, če želiš, da ostanejo s tabo, popolnoma očistiti svoj um. Če si iskrena do sebe, bodo tudi drugi pošteni do tebe.

3. URAVNOTEŽI ENERGIJO

Ko delaš s konji, moraš vedeti, kdaj moraš od sebe dati več energije in kdaj ne. Ko želiš, da se premaknejo, jih potisneš s svojo energijo, ko želiš, da pridejo k tebi, pa jo moraš upočasniti. Zame je to včasih zelo težko, saj sem po naravi zelo energična in želim energijo razdajati. Zato je najboljše, da občutim njihovo energijo in jo uravnotežim s svojo. To je odličen način, da se naučimo, kako čutiti energijo in biti potrpežljivi.

4. SLEDI CILJU

Bodi osredotočena in sledi cilju. Dobro je biti organiziran, vendar predlagam, da ne slediš strogo začrtani poti. Daj si tudi možnost za ustvarjalno svobodo. Poskusi ne biti jezna nase, ko narediš korak zunaj začrtane poti. Konji imajo lastno voljo, in to moraš sprejeti in spoštovati. Po tem pravilu so mene konji naučili živeti tudi v vsakdanjem življenju: sprejeti svet, kakršen je. Spoštovati in sprejeti dejstvo, da se ne bo vse zgodilo, kot sem načrtovala.

5. OSTANI V FORMI

Spoznaj svoje telo. To je edini način, da razumem, kaj zahtevam od konjev. Če jih prosim, da galopirajo, grem tudi sama teč na dolge razdalje. Telo je tvoj instrument, moraš ga spoštovati in hraniti, kolikor je le mogoče.

6. IMEJ ODPRT UM

Obstaja veliko načinov, kako nekaj izpeljati, vendar za to ne obstaja pravi način: sama izberi, kateri je pravi zate. Pri delu s konji je zelo pomembno, da najdeš svojo pot, ki se ti ne bo upirala. Moraš jo prilagoditi osebi ali živali, s katero delaš, vsi smo si različni in vsak potrebuje drugačno komunikacijo.

7. OSTANI SKROMNA

Ne misli, da si najboljša. Ko delaš s konji, se pogosto zgodi, da se ti nekega dne zdi, da že nekaj razumeš, naslednji dan pa spoznaš, da ne veš ničesar. Včasih si korak naprej, včasih nazaj.

8. POSTAVLJAJ SI IZZIVE

Pomikaj se naprej in ne ostajaj v območju udobja. Naj ti ne postane dolgčas, naredi svoje življenje zabavno. Tudi nekaj, kar je konjem sprva zelo zanimivo, jim čez nekaj časa ne bo več, če to počnejo vsak dan. Torej, ne hodi vsak dan po isti poti. Naredi vsak dan nekaj, na kar si ponosna.

»Konji niso moji sužnji, so moji prijatelji.«

9. ZADIHAJ

Preživi čas s seboj. Spoznaj, kaj te osrečuje in kaj te spravlja v slabo voljo. To je zelo pomembno. Sčasoma se boš naučila, kako se obkrožati s stvarmi, ki te naredijo srečno, osredotočeno in sproščeno.

10. DELI ZNANJE

Res je pomembno, da se naučiš, kako razložiti svoje znanje. Pomembno je, da se vprašaš, v čem je bistvo, da nekaj počneš, in potem deliš svoje znanje. Tako se lahko vsi izboljšamo.

11. NE IZGUBLJAJ ČASA

Zbudi se ob prvem zvonjenju budilke. Življenje je prekratko, da bi se zanašala na dremež! Bodi navdušena nad tem, kaj se bo zgodilo danes!

12. NE IZPUŠČAJ OBROKOV, ŠE ZLASTI NE SLADICE

Junakinjo Maelle lahko spoznaš v seriji posebnih konjeniških spektaklov v Kobilarni Lipica med 27. julijem in 11. avgustom.

Več si lahko prebereš TU.