12. dm tek za ženske: Do ženskega tekaškega praznika nas loči le še nekaj dni

Do 12. dm teka za ženske nas loči le še nekaj dni. Da te seznanimo s podrobnostmi in informacijami, ki bi te utegnile zanimati, smo popravili ta zapis.

12. dm tek za ženske: Do ženskega tekaškega praznika nas loči le še nekaj dni (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
23. 5. 2017

Zadnjo soboto v maju bo potekal že 12. dm tek za ženske.

Tekačice se bodo tokrat na pot podale v živahnih svetlozelenih majicah, tako bodo sovpadale s prebujajočo se naravo v ljubljanskem parku Tivoli.

12. dm tek za ženske

Proga 12. dm teka za ženske bo tudi letos potekala po že preverjenih poteh parka Tivoli.

S svojo žensko energijo in neomajno voljo bodo najprej navdušile tekačice na 5 kilometrov, sledile pa jim bodo dame vseh generacij, ki jih čaka 10-kilometrska tekaška preizkušnja.

Tiste udeleženke, ki se bodo tekaškemu podvigu pridružile prvič in si želijo v soboto teči po že poznani poti, so v četrtek, 25. maja, na zadnjih skupinskih pripravah vabljene tudi na skupinski ogled proge.

Tekačice, ki bi si želele premisliti glede dolžine proge, to lahko še vedno storijo ob prevzemu štartne številke. To bo mogoče že v petek, 26. maja, v popoldanskih urah ter v soboto pred samim začetkom dogodka.

12. dm tek za ženske

V dobri družbi so priprave lažje

Skupinske priprave potekajo po vseh večjih slovenskih mestih, kjer za tekačice skrbijo izkušeni inštruktorji, spodbujajo pa jih tudi znani obrazi. Tako je predzadnji ljubljanski skupinski trening potekal v družbi radijcev Jane Morelj, Mihe Deželaka in Denisa Avdića, pri pohodu na Šmarno goro pa se jim je pridružil tudi Klemen Bučan.

Dm tek za ženske bo tako, kot vsako leto, tudi letos obarvan dobrodelno.

Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje bo namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin. "Na dogodku bomo tako lahko pozdravili tudi Anito Ogulin, ki bo prevzela donacijo in poskrbela, da bodo šla zbrana dm sredstva v prave roke," sosporočili organizatorji.

12. dm tek za ženske

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom LPP bodo za vse tekačice na voljo brezplačni mestni avtobusni prevozi LPP

Tekačice so prejele tudi bon za brezplačen prevoz s Slovenskimi železnicami, tovrstne vozovnice pa bodo na voljo do zapolnitve mest.

Udeleženke čaka na dogodku tudi brezplačen zajtrk, dogodek pa bo v veselih ritmih skupine Čuki ter ob spodbudi navijačev potekal v vsakem vremenu. Med številnimi navijači bodo tudi odlične Krimovke, ki bodo zmagovalke in vse tekače na Oskarjevem teku razveselile z medaljami.

27. maja bo ljubljanski park Tivoli pokal od odlične ženske energije, kjer bo več tisoč tekačic slavilo svoj pogum, voljo, odločnost, odličnost in neomajnost, ki jo premore le najnežnejši spol.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri