1. 1. 2015 v kinu akcijski John Wick in grozljiva Annabelle

Če silvestrska noč ne bo prehuda, si že 1. januarja lahko privoščiš obisk kina. Na velikem platnu si boš lahko ogledala dve novosti, in sicer akcijski triler s Keanu Reevesom v glavni vlogi in srhljivo grozljivko Annabelle.

Če obožuješ grozljivke je Annabelle kot nalašč zate. (foto: Profimedia) Profimedia
31. 12. 2014

John Wick je elegantna pripoved o maščevanju in odrešenju se odvija v sijajno zamišljenem New Yorku, kjer upokojeni poklicni morilec John Wick (Keanu Reeves) po nenadni smrti svoje preljube žene od nje prejme še zadnje darilo: samico angleškega braka po imenu Daisy in sporočilce, naj nikar ne pozabi, kako ljubiti.

Toda Johnovo žalovanje je prekinjeno, ko ga ruski mafijec prisili, da se spet loti svojega dela in pri tem priganjati svoje nasprotnike brez kančka milosti - 'vrlina', zaradi katere je v zločinskem podzemlju postal legenda.

Igrajo: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen in drugi

Oglej si napovednik:

Obožuješ grozljivke? Tole bo zate ...

Lutka Annabelle, ki je bila središče enega najbolj razvpitih primerov strokovnjakov za paranormalno Eda in Lorraine Warren, je na velikih platnih srhljivo oživela v uspešnici Jamesa Wana Priklicano zlo (The Conjuring) in tako Wan kot producent Peter Safran sta že med snemanjem pestovala zamisel, da ne tako nedolžna lutka kar hlepi po lastnem filmu.

Igrajo: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Tony Amendola in drugi

Oglej si napovednik:

Nadnaravna srhljivka Annabelle tako zgodbo začenja, še preden se je zlo porodilo. "Vemo, da je zlobna," pravi Wan, ki se že dolgo navdušuje nad primerom Annabelle, "in da mora tudi po vsem tem času ostati zaklenjena. Ampak – kako je takšna sploh postala?"